În America, principal bătălie se dă pentru salvarea IMM-urilor

495 0

La noi pentru pensii și salarii bugetare, pensii speciale și salvarea veniturilor clasei politice.

Ivanka Trump, consilierul locurilor de muncă al președintelui Trump și secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au făcut ca băncile americane să crească efortul lor cu 1,6 miliarde de dolari pentru a ajuta întreprinderile mici și americanii din Main Street striviți de coronavirus.

Inițiat la o întâlnire la jumătatea lunii martie, cu liderii bancare la Casa Albă, mai mulți săptămâna aceasta au promis milioane de dolari ajutor pentru a suplimenta miliardele de dolari rezervate de administrație și Congres pentru programe precum Planul de protecție a salarizării.

Giganții financiari Bank of America, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Visa, Citibank, Wells Fargo, Mastercard și outfits comunitare mai mici, Community Spirit Bank of Alabama și Mississippi, Grand Rapids State Bank din Michigan și Southern Bancorp  din Arkansas, au participat la o conferință a Casei Albe, marți, pentru a anunța ajutorul lor privat și a-și contura atenția cu planul de salarizare.

„Cu toții suntem în această luptă împreună, ca țară și ca națiune. Așadar, v-am chemat pe fiecare dintre voi să facă mai mult și să ne ajutați în ceea ce este un efort cu adevărat herculean „, a spus Ivanka Trump.

Și, pentru tatăl ei, ea a spus: ”Oricine știe inima pe care o ai pentru întreprinderile mici din America – peste 30 de milioane de inovatori și antreprenori uimitori care angajează peste 60 de milioane de oameni. Deci, este absolut incredibil”.

Trump a spus că noul efort care include împrumuturi private și programe de iertare s-a „născut” din campania ei de formare profesională la nivel național numită ”Promisiunea lucrătorilor din America”, care a dus la crearea a 5,3 milioane de noi locuri de muncă.

Președintele a spus grupului: ”Întrucât națiunea noastră va duce războiul împotriva inamicului invizibil, suntem recunoscători pentru numeroasele modalități prin care companiile dvs. au răspuns apelului de a se alătura efortului nostru național. Vă mulțumim că ați donat zeci de milioane de dolari. ”

Câteva detalii dintr-o foaie tehnică a Casei Albe:

Goldman Sachs: 500 milioane USD în capital și infrastructură critică pentru instituțiile financiare de dezvoltare comunitară certificate de Trezorerie pentru a ajuta întreprinderile mici.

Bank of America: 250 milioane USD în capital și 10 milioane USD în subvenții filantropice către instituțiile financiare de dezvoltare comunitară. Aceste investiții vor extinde accesul la capital către mai multe întreprinderi mici și fără scop lucrativ. Anunță sprijin suplimentar pentru clienții consumatori și întreprinderile mici care se confruntă cu dificultăți din cauza impactului COVID-19. Angajează 100 de milioane de dolari în sprijinul comunităților din întreaga lume afectate de pandemia coronavirusului.

JP Morgan Chase: program de 150 de milioane de dolari pentru a ajuta partenerii comunitari să primească capital pentru întreprinderile mici și nonprofit, cu accent pe antreprenori subestimat, inclusiv femei și proprietari de minorități și comunitățile cu cele mai afectate. 50 milioane de dolari în sprijin filantropic pentru a aborda sănătatea publică imediată și provocările economice pe termen lung pentru întreprinderile mici și comunitățile de la COVID-19.

Fundația Wells Fargo: S-a angajat 175 de milioane de dolari pentru a sprijini non-profiturile la nivel federal, de stat și local, ajutând oamenii afectați de COVID-19. Inclusiv 10 milioane USD pentru a sprijini întreprinderile mici.

Citibank: renunțarea la taxele de serviciu lunare și captarea la distanță a depozitelor și renunțarea la penalitățile pentru retragerea anticipată a CD-urilor; suspendarea executării forțelor și evacuarea timp de 60 de zile prin intermediul subservicerului său Cenlar și asigură programe de toleranță pentru împrumuturi pentru studenți prin intermediul subservicului său Firstmark.

Fundația Visa se angajează să realizeze două programe în valoare totală de 210 milioane de dolari pentru a sprijini întreprinderile mici și micro, alinierea cu accentul pe termen lung al Fundației asupra avansării economice a femeilor și dezvoltării economice incluzive și pentru a răspunde unei nevoi urgente din partea comunităților locale în urma răspândirii COVID- 19.

Mastercard: 250 de milioane de dolari în următorii cinci ani pentru întreprinderile mici din Statele Unite și alte piețe unde Mastercard operează, sprijinind securitatea financiară și vitalitatea întreprinderilor și a lucrătorilor lor.

Banca de stat Grand Rapids: modificarea condițiilor de împrumut pentru a crea o perioadă de plată doar pentru dobânzi, amânarea plăților până la șase luni, creând o perioadă de timp în care există scutire temporară totală a plăților.

Community Spirit Bank: Angajat la programe de amânare de 90 de zile pentru orice persoană afectată de virus, permițând amânarea atât a principalului, cât și a dobânzii pentru acești clienți la orice împrumut afectat.

America s-a întors cu fața la oamenii din clasa medie, la sprijinul acestora, la salvarea lor pentru că ei sunt motorul economiei americane.

La noi în țară vrem întâi să salvăm ”statul” și apoi pe cei ce țin ”statul” în viață.

Așteptăm să vedem dacă mai iese Trump și după aceea încercăm iar să păcălim cumva.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *