Pompierii militari au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu în localitatea Câineni, la acoperișul unei locuințe

158 0

BULETIN INFORMATIV

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină în data de 09.04.2020, în jurul orei 22.30, pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Câineni, la acoperișul unei locuințe.

Flăcările s-au declanșat în preajma coșului pentru evacuare a fumului fiind mistuită structura din lemn a acoperișului pe circa 70 mp. De asemenea s-au degradat tocăria locuinței și bunuri de uz gospodăresc. După mai bine de o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri de uz gospodăresc.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma scânteilor rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, după cum urmează:

  • la Horezu unde a ars vegetația pe circa 5 hectare, la Pesceana unde a ars vegetație și litieră de pădure pe circa 5 ha, Ionești unde a ars vegetația pe aproximativ 2,5ha și Lăpușata unde a ars pe circa 3 hectare.

Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit stoparea extinderii flăcărilor la alte bunuri situate în apropierea focarelor, suprafața totală pe care s-au manifestat incendiile fiind de circa 15,5 ha.

Reamintim cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

   – executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *