Securizarea alimentației în România

742 0

Iată o ordonanță de urgență necesară.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 8.

„Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exporturile pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, zahăr, produse de brutărie, de patiserie, biscuiți, turte sau alte reziduuri solide rezultate din produsele din domeniul cerealelor sau de panificație”, a precizat Vela.

„(1) Pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare din lista prevăzută în anexa nr.2 la prezenta ordonanță militară.

(2) Procedurile de export a produselor agroalimentare prevăzute la alin.(1), aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

(3) Pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare din lista prevăzută în anexa nr.2 la prezenta ordonanță militară.”

Și ceea ce este și mai interesant se regăsește in Art.8, ”Achiziționarea intracomunitară a produselor agroalimentare din lista prevăzută în anexa nr.2, se poate face numai dacă statul membru face dovada faptului că produsele achiziționate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, iar nu exportului.” Adică poți să imporți numai pentru consumul național și nu să scoți în afară, din uniunea din care facem parte, alimente, tocmai în această perioadă.

Alimentele au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor, în luna martie comparativ cu februarie, respectiv de 1,46%.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Dragobetele

Postat de - 24 februarie, 2020 0
FacebookTwitterDragobetele. Sărbătoare fixă, se celebrează la 24 februarie. Peste veche sărbătoare dacică, creştinii au aşternut: „întâia şi a doua aflare…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *