Date privind șomajul tehnic în județul Vâlcea

989 0

Comunicat de presă

Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat platforma digitală aici.gov.ro, pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului.
Platforma aici.gov.ro vine atât în sprijinul cetățenilor, al companiilor private cât și a instituțiilor publice.

Platforma aici.gov.ro își va extinde în perioada următoare funcționalitățile. Astfel, în mod etapizat, toate instituțiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetățenilor, în format electronic.

Ca urmare a celor de mai sus, angajatorii din județul Vâlcea pot descărca din platformă și trimite către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, următoarele documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020 pentru acordarea șomajului tehnic: cererea pentru acordarea şomajului tehnic, declaraţia pe propria răspundere a angajatorului și lista persoanelor persoanelor cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă, din inițiativa angajatorului.

 

La data de 13 aprilie 2020, situația șomajului tehnic se prezintă astfel:

  • 927 angajatori au depus documentația pentru a solicita șomaj tehnic
  • 6069 de persoane vor beneficia de șomaj tehnic conform documentației depuse de angajatori
  • firmele care au depus documentația necesară au următoarele domenii de activitate: alimentație publica (restaurante), patiserii, prestări servicii (saloane de coafură, frizerii, ateliere, etc.), cabinete medicale individuale (pe diferite specializări), etc.

 

Depunerea documentației de către angajatorii vâlceni va continua pe toată perioada stării de urgență conform legislației în vigoare

 

Comunicare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *