Ministerul Finanţelor are o rezervă financiară suficientă pentru 4-5 luni de zile. Bugetarii să stea liniștiți

747 0

”În acest moment nu discutăm despre aşa ceva (un acord cu FMI, n.r.). Avem acel buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanţăm din piaţă, şi astăzi ne-am finanţat din piaţă, când găsim condiţii bune ne finanţăm, ca să facem aceste plăţi. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile, acordurile cu instituţii internaţionale sunt pe ultimul loc, dacă ajungem acolo. Buffer-ul ne ajunge peste 4 luni, 4-5 luni de zile, chiar mai mult, dar nu pot să dau cifrele exacte, pentru că sunt negocieri cu pieţele”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

„În fiecare zi avem o provocare şi provocarea cea mai mare pentru Ministerul Finanţelor Publice nu o reprezintă să creştem cheltuieli, pentru că a creşte cheltuieli este uşor şi o pot face toţi. Să finanţezi aceste cheltuieli este dificil, dar nu vor exista probleme la plata la timp a pensiilor, a salariilor, a şomajului tehnic şi a altor facturi ale MFP. (…) Este important ca doctorii să ştie, poliţiştii să ştie, toţi cei care sunt astăzi în aparatul administrativ să ştie că salariul le vine la timp, oamenii care sunt astăzi în prima linie să nu aibă această grijă, să ştie că nu au această problemă. În prima linie este tot aparatul administrativ. Astăzi lupta cu criza se duce cu aparatul administrativ, care bineînţeles că nu este cel mai eficient, dar lucrăm cu aparatul administrativ, tot aparatul administrativ este în prima linie în această luptă cu criza”, a menţionat Florin Cîţu.(sursa Hotnews)

Ministrul Finanţelor a anunţat că vineri a fost ziua în care ministerul de resort a făcut cele mai mari plăţi din istorie, prin plata în avans a pensiilor pentru luna aprilie.

Aceste plăți la timp salvează parțial consumul și, spun parțial, pentru că stocurile la populație sunt încă mari. O altă gură de oxigen, adica creșterea consumului, o reprezintă cheltuielile de Paște. Dar salvarea prin plata bugetarilor ne arată cât de mare este populația angajată la stat.

Ce de forta de munca activa ar caștiga România prin eliberarea de fortă de muncă de la stat în economia privată ! Și ce beneficii ne-ar aduce!

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *