Curierul de Râmnic a anunțat de acum câteva zile. Președintele Trump suspendă finanțarea SUA pentru OMS

634 0

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul „proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus, informează miercuri agenţiile de presă internaţionale.

„Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”, a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul conferinţei de presă zilnice.

„Lumea a primit numeroase informări false privind transmiterea şi mortalitatea” în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19, a adăugat Trump într-un rechizitoriu amplu la adresa agenţiei ONU, potrivit AFP.

Precizând că suma pe care contribuabilii americani o plătesc anual OMS este de 400 – 500 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari şi „chiar mai puţin” cât contribuie China, Donald Trump a apreciat că SUA au datoria să ceară explicaţii.

„Dacă OMS şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese”, a explicat preşedintele american, citat de AFP.

„OMS a devenit noul copil poster pentru organizațiile internaționale atât de umflate cu birocrați și punctată de politică, le-am transformat în ceva mult dincolo de ceea ce au fost destinate a fi.”

Batălia cu birocrația promovată de președintele Trump începe să părăseasca Statele Unite. Să sperăm că, ultimul loc unde va ajunge acestă bătălie, nu va fi tocmai România.

În fotografia de fond, Președintele Trump și vicepreședintele Pence se întâlnesc cu pacienții care și-au revenit din Coronavirus.(nota redacției)

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *