Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în perioada sărbătorilor pascale, au fost dipuse mai multe măsuri suplimentare pentru protecția cetățenilor

540 0

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, în perioada sărbătorilor pascale, au fost dipuse mai multe măsuri suplimentare pentru protecția cetățenilor.

 

Astfel, în piețele agroalimentare, spații comerciale, hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri, magazine de cartier etc, reprezentanții primăriilor, împreună cu administratorii acestor spații, vor trebui să ia măsuri pentru evitarea aglomerației și păstrarea distanței sociale. În acest sens, accesul cetățenilor trebuie să se realizeze organizat, astfel încât să fie respectată distanța minimă de 1,5 metri, reglementată prin ordonanțele militare.

 

De asemenea, primarii localităților au obligația de a ține în permanență legătura cu șefii birourilor/posturilor de poliție, precum și cu preoții din parohiile bisericești organizate în localitățile respective, pentru respectarea cu strictețe a prevederilor din ordonanțele militare, precum și pentru a-i informa pe cetățeni că, potrivit acestor ordonanțe militare, nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu-și pot asigura singure produsele de strictă necesitate.

 

În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoanele în vârstă și cu cele cu afecțiuni cronice, ținând cont de faptul că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice (adică nu prezintă simptome), însă pot transmite virusul foarte ușor, iar aceste persoane sunt categorii vulnerabile, cu risc crescut de îmbolnăvire.

 

Cât privește slujbele din această săptămână, precum și slujba de Paște, acestea vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericii, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV.

 

Totodată, în aceasta perioadă, prin ordonanțele militare adoptate, sunt permise doar slujbele de înmormântare/cununie/botez, desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8). Deplasarea la biserică sau la cimitir pentru alte motive nu este considerată o urgență.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *