PNRR – sume importante pentru Sănătate, Transporturi și Educație

237 0

Prin PNRR trei mari sectoare vor primi sume importante de bani: Transporturi – 6,7 miliarde de euro, Educaţia – 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea – 2,4 miliarde de euro.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un program foarte important pentru România, din banii alocaţi urmând a fi finanţate cu sume mari trei sectoare importante: Transporturi – 6,7 miliarde de euro, Educaţia – 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea – 2,4 miliarde de euro, a afirmat premierul Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

” Avem 29,2 miliarde de euro, vom construi aproape 450 de kilometri de autostradă, sute de școli și creșe noi. Vom renova zeci de spitale. Primul spital cu finanțare din PNRR va fi gata în 2023-2024. Vom intra, în sfârșit, în rând cu lumea. Facem ceea ce am promis, facem ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani! Mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest program! România, hai că se poate!”, a declarat Florin Cîţu. Acesta a punctat că în 2024 va exista un spital nou construit.

„Şi asta este o premieră a ultimilor 30 de ani, (…) vom avea un spital construit în 2024. Aşa cum am promis, este foarte important pentru această guvernare să construiască spitale. Criza prin care am trecut anul trecut şi încă mai trecem, această pandemie, a arătat foarte clar şi a pus presiune pe toate sistemele de sănătate din Uniunea Europeană şi a arătat foarte clar limitele sistemelor de sănătate şi de aceea este foarte important pentru noi să dezvoltăm reţeaua de spitale, să o modernizăm „, a spus Cîţu.

C.R

Articole asemănătoare

Sărbătorile de Iarnă

Postat de - 3 decembrie, 2021 0
FacebookTwitterPentru a evita producerea unor evenimente  nedorite, în preajma sărbătorilor de iarnă , pompierii vă recomandă : Instalația de iluminat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *