Gratuit? Ce este aia? Gândul necunoscutului din diaspora

689 0

Transportul în comun gratuit, muzeele și bibliotecile pentru anumite categorii de vârstă, de asemenea gratuite…Bine înțeles că se poate și bine înteles că ăsta este viitorul ! Cine va dori o mașină specială sau, o femeie mai de soi, va muncii întotdeauna mai mult decât trântorii.

Chestia e că muzeul gratuit sau transportul gratuit sunt totusi mărunțișuri suportabile.  Însa să platesti 70%-80% din populatie, ca să stea acasă, e un pic cam mult.

Ăștia care vrem o mașină mai bună sau, o femeie rafinată, tocmai că nu rămânem în societățile ce ne jefuiesc și ne forțează să-i ducem pe trântori în cârcă. Exact ăsta-i motivul pentru care am plecat din România. Eu și mulți alții. Visează cât vrei dar, fă-o pe banii tăi. Dar ghiciti ce, în sistemul economic actual muzeele, etc., etc., nu sunt GRATIS, ci sunt gratis doar pentru cine nu contribuie la buget. Mă minunez că există adulți funcționali care nu înteleg principii economice atât de simple. Și încă ceva. Cei de la buget nu contribuie la buget. Ei fac parte din gratisul de care avem sau nu nevoie.

Nu există GRATIS. Chiar dacă aș avea propriul muzeu și aș decide să-l deschid publicului fără să tai bilete, el tot costă curent, apă, curățenie, supraveghere, conservare, pe care CINEVA le plăteste cel puțin cu sacrificarea timpului propriu dacă nu cu bani. Nu există gratis în economie. Există politicieni abili care întrețin iluzia de gratis.

Gratis ar putea exista eventual într-o societate cu adevărat ”post scarcity” unde fuziune nucleară, VR, AI și tehnologii gen replicatoare ar putea oferi orice ți-ai putea dori vreodata, material vorbind.

Gratuitatea este iluzia proștilor. Și acestia sunt cei care dau buluc la vot. Uitați-vă in jurul vostru! Vă place? Că uitatul este GRATIS.

Curierul de Râmnic

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *