Rectificarea bugetară are două obiective: sănătatea românilor şi păstrarea capacităţii de producţie în economie

686 0

”Cheltuielile bugetare cresc pe sold cu 12.5 miliarde lei. Ministerul Muncii primește 8.5 miliarde lei în plus, Ministerul Sănătății 3.7 miliarde lei în plus și Ministerul Afacerilor Interne 680 milioane lei pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2.

În acelasi timp am alocat 3 miliarde lei în Fondul de Rezervă. Prin ordonanță de rectificare bugetară am permis că acești bani să meargă către sănătate sau muncă fară să fie nevoie de o altă rectificare bugetară. Doar printr-o hotărâre de guvern. Am construit un buffer și prin acest mod de distribuire al banilor economisim timp.

Dar această rectificare are și ceva atipic. În anii precedenți la rectificările bugetare luau din banii alocați transporturilor, educației, agriculturii și chiar și sănătatii.

Noi înțelegem că o economie fară investiții nu funcționează.

Astfel, pentru INVESTIȚII au fost alocate sume suplimentare:

-Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a primit 1 miliard de lei,

-Ministerul Educației 576 milioane lei,

-Ministerul Transporturilor a primit 135 de milioane de lei,

-Ministerul Agriculturii 100 de milioane de lei.

Sumele au fost alocate. Acum mă voi asigura, ca și până acum, că vom face plata la timp pentru toate aceste cheltuieli. Indiferent dacă vorbim de facturi pentru echipamente, șomaj tehnic, pensii, salarii etc”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Deci vom avea un deficit mare. Cât de mare este premature să spunem cu exactitate. Faptul că o mare parte din activitățile aducatoare de venit, cum ar fi turismul și divertismentul sunt distruse, ne facem să susținem idea de mai sus.

Cea mai mare problemă o reprezintă îndatorarea generațiilor viitoare. Acest deficit bugetar se adaugă ineficienței administrative continue. Nimeni nu face nimic în a reduce cheltuielile bugetare. Nimic.

Viitorul pare sumbru.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

„ACCES 360°”

Postat de - 28 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterFONDUL SOCIAL EUROPEAN Proiect co-finantat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *