Adina Vălean, pașaportul de sănătate al transportatorilor

656 0

La nivelul statelor UE se discută un set de măsuri comune care fie aplicate când va fi reluat transportul de pasageri, a declarat, duminică, la Digi 24, Adina Vălean. Măsurile vor avea la bază distanțarea socială, purtarea de măști, protejarea lucrătorilor din transporturi, separarea fluxurilor de pasageri sau încurajarea achiziționării de bilete electronice.

Adina Vălean este comisarul european pentru transporturi.

Operatorii aerieni caută deja soluții pentru a asigura distanțare socială în avion, dar acest lucru nu va fi necesar în toate situațiile: „Dacă avem o famile formată din trei membri sau un grup mai mare care călătorește împreună spre aceeași destinație, nu e necesar să lăsăm locuri libere între ei”.

Legat de călătoriile propriu-zise, Adina Vălean recomandă măsuri medii, cum ar fi verificarea temperaturii pasagerilor și în funcție de acest lucru să fie eventual izolat de restul pasageriilor, dacă e cazul.

Ea a spus că există și varianta pașașoartelor de sănătate și că, dacă ar putea fi pusă în aplicare, ar ușura mult viața transportatorilor, chiar dacă aceste ceretrificate de sănătate arată starea de moment a pasagerului.(sursa Hotnews)

Sperăm ca acest lucru să nu fie luat drept exemplu pentru generalizarea ”cipării” generale sau vaccinării obligatorii.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *