Sacrificații României. Micii întreprinzători. Nu le mulțumește nimeni!

670 0

O parte semnificativă dintre antreprenorii români și-au acoperit nevoile de finanțare recurgând la fondurile proprii și doar 11% au făcut reduceri de personal, mai arată datele sondajului. Însă majoritatea este reprezentată de cei 46% care și-au pus imaginația la treabă și au aplicat diverse soluții pentru a-și asigura fluxul vital de numerar, de regulă în diferite combinații de măsuri. Cel mai adesea, a fost vorba de prelungirea termenelor de plată către terți, măsură dublată adesea de reducerea cheltuielilor de personal, ori de apelul la sprijin financiar din partea familiei sau a prietenilor.(sursa Hotnews)

„Faptul că businessurile mici din România fac în această perioadă tot posibilul să evite contractarea de credite este o reacție firească, de evitare a îndatorării într-un moment marcat de incertitudini majore. Însă România dispune de o piață financiară lichidă și matură, care le oferă antreprenorilor soluții de autofinanțare precum factoringul, asigurând astfel un flux normal de numerar și, ca urmare, continuitatea businessului”, explică Elisa Rusu, CEO Omnicredit.

Citiți o analiză extrem de interesantă mai jos:

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23975676-una-din-doua-firme-mici-din-romania-traieste-din-banii-actionarilor-circa-jumatate-din-firme-prelungit-termenele-plata-facturilor-nu-ramana-fara-cash-sondaj.htm

Ce mai este de spus? Că acești supercontrolați de ANAF se descurcă cum pot, că marii contribuabili dau faliment pe capete, același ANAF dându-le voie să facă datorii imense, premergătoare falimentului. Că sunt considerati hoți deși, marile spalări de bani și sustrageri de venituri se fac de către multinaționale. Bineînțeles, necontrolate vreodată.

Am fost la bilanțurile instituțiilor statului, gen jandarmerie, poliție, ISU și la conferințele de presă ale diverselor partide sau primării.

Nu am auzit nici măcar o dată, un cuvânt de mulțumire, adresat acestei categorii de contribuabili. De parca nu există.

O sa le întrebăm pe instituțiile mai sus menționate: Unde vă țineți tiparnița de făcut bani pentru plata salariilor voastre? Că vrem să tipărim și noi niște bani pentru plata cheltuielilor redacției noastre!

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *