Inițiativă deosebită a doi tineri muzicieni români din Austria și Germania: ”Libertango“, în duet, ”varianta din carantină”

595 0

Pavel Efremov și Andreea Chira s-au cunoscut în mediul online, muzica i-a unit la distanță punând în evidență două instrumente tradiționale: acordeonul și naiul. Originar din Republica Moldova, Pavel își continuă în prezent studiile în Detmold, Germania, iar Andreea originară din România își desfășoară activitatea muzicală în orașul muzicii, Viena, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.
”Andreea are sediul in Viena, Austria – eu sunt in Detmold, Germania. Soarta ne-a distribuit în diferite colțuri ale lumii și nu ne-a oferit ocazia să ne întâlnim față în față. Dar totuși a existat o posibilitate, care ne-a permis să ne cunoaștem, și anume – arta! Este foarte plăcut să cunoști astfel de oameni, alături de care poți crea ceva frumos, chiar dacă suntem la 900 km. Cu siguranță, timpul ne va uni în curând pe o scenă! Sperăm să vă placă cadoul nostru pentru voi din casele noastre, fără posibilități audio-tehnice deosebite, dar cu mult suflet! Și nu uita niciodată – Muzica îți permite să atingi!”, a scris Pavel Efremov pe pagina sa de Facebook.
”Naiul este un instrument utilizat pe scară largă în folclorul românesc. Mulți români îl cunosc și îi apreciază. Datorită succesului la nivel mondial al naistului român Gheorghe Zamfir în anii 70 acest instrument a fost făcut cunoscut și foarte popular multor oameni în Austria. Dintre acești concetățeni, există cu siguranță mulți care sunt interesați să audă acest instrument”, ne declara Andreea Chira într-un interviu acordat publicației noastre anul trecut.
Speră că într-o zi se vor cunoaște și uni pe scenă într-un concert live și vor reuși să bucure sufletele oamenilor, așa cum sunt obișnuiți să o facă în viața de zi cu zi.(Agentia de presa a românilor de pretutindeni)
Vă invităm să ascultați ”varianta din carantină” a binecunoscutei piese „Libertango“ interpretată la nai și acordeon aici:

Articole asemănătoare

L-ați văzut?

Postat de - 18 august, 2020 0
FacebookTwitterPolițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Horezu și Secției 7 Poliției Rurală Măldărești efectuează verificări în cazul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *