România a intrat azi, în ultima zi de stare de urgenţă

766 0

 

Guvernul are în pregătire setul de reguli, care să fie impuse pentru perioada stării de alertă și caută soluții pentru a acoperi și cele trei zile în care, din cauza termenului de intrare în vigoare a legii, nu pot fi impuse restricții și da amenzi.

În mica noastră țară europeană, în timpul stării de urgență s-a instituit un fel de mică dictatură și, uite așa, Curtea Constituționala ne-a readus cu picioarele pe pamânt, astfel, încât , printr-un plăcut concurs de înprejurări, o să avem trei zile normale.

Încă o dată, spunem conducătorilor nostri să se uite peste ocean. Acolo exista, deja, un alt concept.

O țară funcționează cel mai bine atunci când conduce, nu când controlează!

După ridicarea stării de urgenţă, ar urma să fie instituită starea de alertă. Parlamentul a adoptat proiectul Guvernului privind măsurile din starea de alertă, fiind făcute mai multe modificări. În baza acestei legi pot fi restricționate anumite drepturi. Acest lucru însă se poate întâmpla după intrarea în vigoare a legii, la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Actul normativ, dacă nu e contestat la CCR, ajunge vineri la promulgare. Dacă acest lucru se întâmplă și e publicat în Monitorul Oficial, intră în vigoare luni, 18 mai, ceea ce înseamnă că trei zile nu vor fi restricții din punct de vedere legal.(sursa Hotnews)

În trei zile, românul va învăța, din nou, ce-i libertatea. Dacă a știut vreodată, ce-i aia…

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *