Ambasada României de la Chișinăua început distribuirea ajutorului de 3,5 mln euro acordat cetățenilor din R.Moldova

547 0

Ambasada României de la Chișinău anunță că a fost demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România cetățenilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în sumă de 3,5 mil. Euro, transmite Romanian Global News.

„Primii beneficiari ai acestui ajutor au fost: Spitalul din Edineț, Centrul de sănătate Rișcani, Spitalul Raional Basarabeasca, Spitalul de copii nr.1 Chișinău, Spitalul Raional Ocnița, Spitalul Raional Rezina, Spitalul Raional Drochia, Spitalul de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Raional Strășeni, Spitalul Orășenesc Cantemir, Spitalul militar Chișinău, Centrul de sănătate Comrat, Centrul medical de familie Ștefan Vodă, Spitalul clinic municipal nr.1.Acțiunea va continua zilele următoare cu distribuiri către alte instituții medicale din Republica Moldova”, este menționat în mesajul ambasadei.

42 de medici din România au venit în Republica Moldova, pe 30 aprilie, pentru a-și ajuta frații. Ei au fost repartizați prin spitalele din R. Moldova, care sunt antrenate în lupta cu COVID-19. De asemenea, Guvernul României a a oferit un lot de ajutor umanitar cetățenilor R. Moldova în valoare de 3,5 milioane de euro, care prevede procurarea echipamentului medical necesar.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *