CCR-ul încearcă să-și spele imaginea de pensionari speciali.  Declară amenzile neconstituționale

674 0

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului referitoare la amenzile care s-au dat în perioada stării de urgență. Asta înseamnă că aceia care au primit amenzi și le vor contesta în instanță au toate șansele să scape de ele.Nu se șterg de la sine.

Decizia judecătorilor Curții Constituționale privește amenzile care s-au dat de către polițiști pentru nerespectarea restricțiilor impuse de starea de urgență.

Vorbim de 300.000 de amenzi contravenționale și care au ajuns până acum la o valoare totală de 600 de milioane de lei.

Judecătorii CCR au considerat că pe de o parte au fost lăsate aceste amenzi la latitudinea polițiștilor fără să se precizeze foarte exact prin texte legale care sunt faptele și condițiile lor. Cu alte cuvinte, au fost prea generale.

Superb. Numai că nu ne prostește Curtea cu o decizie care să o spele pe alta.

Curtea Constituțională (CCR) a decis miercuri că legea care prevedea eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților și parlamentarilor, cu excepția celor din Armată și Ministerul de Interne, este neconstituțională.

Decizia asta este a unei Curți a justiției române care are cei mai multi pensionari SPECIALI ”pe metru patrat”. Cum să judece ea în defavoarea ei. La fel și Avocatul Poporului.

Să vă spunem atunci că neconstituționalitatea amenzilor s-a făcut în urma unor calcule politice. Ca să nu dea Presedintele Iohannis o eventuală grațiere.

Și mai întrebăm Curtea: Cum este cu Kovesi?

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Cornel Constantiniu

Postat de - 6 aprilie, 2021 0
FacebookTwitterUnul dintre cei mai ascultaţi şi mai îndrăgiţi interpreţi de muzică uşoară de la noi, în mare vogă în anii…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *