Cum circulați spre Canada și ce regim aveți când veniți de acolo în România!

675 0

Măsurile restrictive privind zborurile intr-europene, transportul comercial rutier de persoane, izolarea la domicliu, inchiderea unor puncte de trecere a frontierei se reinnoiesc prin declararea starii de alerta, transmite Corespondentul Romanian Global News din Ottawa, Cristina Mihai.

  1. Zborurile dinspre si catre cele 12 state din fosta zona rosie continua sa fie suspendate din 15 mai, orele 00.00, timp de 14 zile (art. 10 din anexa la hotararea CNSSU de stabilire a starii de alerta) – apare o mica eroare in text, in sensul ca Iranul este specificat de doua ori;
  2. Transportul rutier international de persoane prin servicii regulate dinspre si catre cele 10 state europene (inclusiv Turcia) continua sa fie suspendat din 15 mai orele 00.00, pana la 1 iunie (art. 11 din anexa la hotararea CNSSU de stabilire a starii de alerta);
  3. Dispare zona rosie si se generalizeaza zona galbena, astfel ca se instituie masura izolarii la domiciliu pentru orice persoana, cu exceptiile detaliate in textul normativ, care soseste in Romania (se mentine carantina institutionalizata la cerere) ; izolarea se extinde asupra membrilor familiei cu care persoana locuieste (art. 14 din anexa la hotararea CNSSU de stabilire a starii de alerta).
  4. Se mentine inchiderea temporara, partiala sau totala, a unor puncte de trecere a frontierei (art. 16 din anexa la hotararea CNSSU de stabilire a starii de alerta).
    In plus, de interes pentru romanii care circula cu pasaport canadian este faptul ca se mentine regimul de interdictie la intrarea in Romania aplicabil strainilor si apatrizilor, cu exceptiile stabilite prin regimul anterior al starii de urgenta (art. 9 din anexa la hotararea CNSSU de stabilire a starii de alerta).
    Textul Hotararii CNSSU privind starea de alerta se gaseste la https://www.mai.gov.ro/hotarare-nr-24-din-14-05-2020-privind-aprobarea-instituirii-starii-de-alerta-la-nivel-national-si-a-masurilor-de-prevenire-si-control-a-infectiilor-in-contextul-situatiei-epidemiologice-generate/.
    Anexa in care sunt detaliate masurile valabile pe durata starii de alerta, inclusiv cele de mai sus, se gaseste la https://www.mai.gov.ro/masuri-de-prevenire-si-control-a-infectiilor-aplicabile-pe-durata-starii-de-alerta-anexa/.
    Vor mai fi actualizări necesare la comunicatele ambasadei, pentru a evita situatia in care cetatenii romani din Canada ar considera ca la incetarea starii de urgenta au fost revocate toate restrictiile. Acestea au incetat ca urmare a expirarii starii de urgenta, dar au fost reluate prin instituirea starii de alerta.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *