Polițiștii rutieri vâlceni vor fi la datorie și vor acționa pe toate drumurile din județ

715 0

      Polițiștii rutieri vâlceni vor fi la datorie și vor acționa pe toate drumurile din județ, cu aparatele RADAR, fapt pentru care recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

 La data de 19 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 38 pentru nerespectarea regimului de viteză, tot pentru viteză au fost reținute și 5 permise de conducere.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 19.000 lei.

Au fost în atenția polițiștilor și bicicliștii, în anul 2019 abaterile bicicliștilor a fost principala cauză care a generat producerea a 100 accidente, soldate cu 3 morţi, 27 răniţi grav şi 72 de răniţi uşor;

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, 3 dintre aceștia fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

Recomandări:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pe timp de ploaie, ceaţă sau condiții meteo care îngreunează vizibilitatea, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timp de zi, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *