Bobița Cătușanu: …este o mare pro­vo­ca­re, cum să fac eu, ca aceia care as­cultă muzica noastră și se uită la noi, să intre în acea stare, pe care o pot avea, doar când vin la un concert live…

1150 0

Antract. În exclusivitate la Curierul de Râmnic. • Premieră în România. Concert live online Antract. Sunet 3D. Filmare Full HD cu 6 camere, Dronă, Macara, Stadycam, Gimbal și echipamente de ultima generație în domeniul optic. Scenă 360 grade Piramidală, unicat în România, peste 60 de echipamente de lumini moving head-uri, wash-uri, led bar, strobo, efecte speciale. • Ei, ce ziceți, cum vi se pare treaba asta? Petrecere virtuală! Va spunem și data. 30 iunie 2020. Nu v-am făcut încă curioși? Noi zicem că, da. • În redacția Curierului de Râmnic se lucrează de zor. Se fac planuri, se fac bugete. Activitate normală. Pe ușa intră Bobiță Cătușanu. Vecin cu noi, la doi pași de re­dac­ție, prietenul nostru vechi. Repede se pune cafeaua, se a­prind țigările, deh, ce să faci… nu mai sunt afară mesele de la cofetăria „Trenulețul” unde ne întâlneam cu Bobiță la taclale. • După mimă și fața gravă pe care o avea, ne dăm seama repede că este vorba de ceva serios. Se aprind „slimurile” de la Silviu. Să nu-i spuneți lui Anca, soția lui, că fumează. Mai avem pe aici prin preajma și alți prieteni care vin pe șest, pe aici, la o țigară. Și la un nes. • Și începe să ne povestească despre viitorul concert Antract care va arată cam așa cum l-am descris noi în primele rânduri ale articolului. Cu patos și mult aplomb, așa cum știm noi că o face Bobiță. De fapt, Bobiță este Antract. Este acela care l-a înființat, care l-a promovat, dacă faci un grafic de prezentare, ai să vezi că linia vieții trupei este linia vieții lui Bobiță. • Mai mulți cunoscuți și prieteni de-ai noștri au cântat în Antract de-a lungul timpului. Odată cu venirea lui Paur(Paul Radu) și cooptarea lui Manole (Ilie Vlad) se cristali­zează nucleul greu al formației. Acest nucleu, alături de di­verși instrumentiști și sunetiști au dus Antract-ul departe, i-au asigurat continuitatea, i-au menținut tăria și nu în ultimul rând, l-au făcut efigia unui oraș care nu-i merită. • Pentru că trebuie să spunem că cei trei prieteni ai noștri din nucleul greu reuniți sub nu­mele de Antract reprezintă, de ceva timp, din păcate, singura, dar singura trupă din pop-rock-ul românesc pe care scrie Râm­nicu Vâlcea. Singura. • Deci, din punct de vedere mu­zical, dacă n-ar fi Antract, n-ar fi nimic. Iar în imensa piață muzicală de rock, pop, jazz, blues, noi vâlcenii nu contăm decât cu Antract și cu Open Blues Air Brezoi. Până la apariția renumitului festival de blues, Vâlcea nu conta muzical decât prin Antract. • Să vedeți ce uimiți rămân unii, care cunosc trupa, când le spunem că este din Vâlcea. • Intrați pe antract.ro și veți află toate amănuntele despre acești minunați băieți. • Știți de ce v-am dezvăluit dată de 30 iunie? Pentru că fix la acea dată Bobiță Cătușanu a­jun­ge la „jumatea” vieții…adică va împlini 50 de ani. Adică vrea să-și facă lui, bă­ieților din trupa și minunatului nostru oraș, cadou, acest eve­niment de excepție.

“Locația este una, pe care vreau să o țin secretă”

 

 

Reporter: Bobiță, spune-ne cum este cu evenimentul?

 

Bobiță: Ideea acestui eveniment mi-a venit fiind într-o stare de distanțare socială, aca­să. M-am gândit cum aș pu­tea ca, în perioada ce va urma să vină, mă întâlni foarte târziu, live, cu publicul meu, al for­mației Antract. și m-am gân­dit că trebuie cumva să intru și în zona asta, online. Probabil, pentru următoarea perioada de timp, nu pot să o aproximez care va fi aceasta, probabil că un an de zile de acum încolo, va trebui ca întâlnirea  noastră, a formației  cu publicul, să se întâmple doar  în zona online. M-am gândit cum  să fac,  pentru că pe mine mă interesează foarte mult că emoția, pe care o trăiește publicul nostru la concerte, emoție, pe care să pot să o transmit și  în online. Este o mare problemă și o provocare, cum să fac ca cei care ascultă muzica noastră și se uită la noi, să între în acea stare pe care o pot avea doar când vin la un concert live și ne văd în carne și oase. Și atunci, evident că m-am documentat, m-am pus un pic la punct cu detaliile tehnice și am pus la punct un plan, despre cum aș putea să fac un concert live în care sunetul să fie 3D.

Și practic, premiera acestui eveniment la nivel de țară, în România, pentru că în alte țări s-a făcut așa ceva, deci nu sunt un pionier în treaba asta. Decât că vreau să aplic această tehnologie în România, a sunetului 3 D și  o voi face în cadrul acestui eveniment. Fiindcă mi-am dorit  să am  un concert special voi face o structura scenotehnică și o producție cu o scenă 360 grade în formă de piramidă cu patru lături.

Am reușit să atrag atenția asupra acestui eveniment a unor oameni din industria de spectacole care au o experiență extrem de mare și aici mă refer la luministul, la designer-ul de fapt, să vorbim în termenii anului 2020, Andrei Preduț. Este proprietarul Companiei Apart Production și este unul dintre cei care a lucrat la producțiile UNTOLD, NEVERSEA, AWAKE și la alte festivaluri foarte mari din România. El este, de fapt, luministul artistului SMILEY. I-am sunat pe toți, le-am explicat ce vreau să fac, am găsit o deschidere cum sincer nu mă așteptam, pentru că punctul meu forte era exact această provocare de a face un spectacol cu sunet 3 D, pe lângă punerea în scenă a unui spectacol absolut deosebit din punct de vedere scenotehnic.

În iarna anului 2018 noi am lansat albumul „Lasă-te dus” și am mers pe  idea,  atunci, doar de a sugera publicului nostru să se „lase duși”  de muzica noastră și de atmosfera noastră. Doar că acum, cu această producție, îi vom invita să se „lase duși” de noi, într-o zona nouă, într-o zona virtuală a online-ului. și eu sunt absolut convins că publicul nostru care, în marea lui majoritate, este un public educat și avizat în domeniul muzicii, să fie alături de noi și pe data de 30 iunie și să își cumpere un bilet în valoare de 25 de lei, pentru a vedea această minunată producție.

Sigur că un astfel de eveniment trebuie adus și la cunoștința publicului larg, nu numai din Râmnicu Vâlcea, unde va avea loc evenimentul, ci și din întreaga țară si, chiar, din întreaga lume. Pentru că, până la urmă, internetul ne dă această posibilitate, de a ne adresa tuturor și oricărui om care are acces la internet și care este interesat de acest eveniment. și așa am început să caut parteneri care vor promova acest eveniment. Unul dintre aceștia, evident că am găsit toată deschiderea, sunteți voi, cei de la publicația „CURIERUL DE RÂMNIC” , drept pentru care vă mulțumesc foarte mult și pentru faptul că ați devenit  partenerii acestui eveniment și că îl veți promova așa cum merită să fie promovat un astfel de eveniment.

Reporter: Care sunt partenerii media, alături de Curierul de Râmnic?

 

Bobiță: Ca parteneri, pot să spun, sunt Magic FM și Kiss FM, pe zona de radio național, ABS Media, un post de radio din Cluj care au și frecvență în FM dar și în online.

 

Andrei Partos, bunul meu prieten, care și-a arătat toată deschiderea în a promova acest eveniment pe platforma lui și emisiunea lui din online, pe care o face de ani buni de zile de la el de acasă. „Foc de paie” se numește emisiunea. și i-am mai cooptat și pe cei de la „Urban Sunset”. Este un post de radio online care are o altă nișă de public foarte interesantă  și pe care noi o vizăm. Pentru că e un public care rezonează cu muzica pe care noi o facem. Bineînțeles, alte publicații online și mediatizarea se va face printr-un comunicat de presă transmis întregii prese din România. În acest „tren” cu ghilimelele de rigoare se vor urca și cei de la Radio RO.US din Statele Unite ale Americii. Este un post de radio online care se adresează în principal diasporei din statul Michigan din America. și, bineînțeles, multe alte entități media cu care noi am mai colaborat de-a lungul timpului și care au semnalat de fiecare dată evenimentele deosebite pe care noi le-am făcut de-a lungul timpului.

Reporter: Încă o dată, ce poți să ne spui despre locație dar fără să dezvălui totul. Să rămână și multe surprize.

Bobiță: Bineînțeles. Din punct de vedere optic, locația are 30 de metri pe 40 de metri cu o înălțime de 6 metri iar structura se va ridică până aproape de tavan. Este sub formă de piramidă, scenă piramidală. Eu am mai folosit această producție scenotehnică doar pentru clienți privați: lansarea showroom-ului Mercedes din Râmnicu Vâlcea și lansarea Renault Talisman de la  unul dintre partenerii noștri, Flamicom.

Locația este una, pe care vreau să o țin secretă, pentru că nu vreau să se creeze niciun fel de presiune asupra acestei locații. Echipa tehnică este formată doar din profesioniști. Eu, cu experiența mea, pot să spun că un astfel de eveniment nu poate fi pus în practică de oricine. și m-am înconjurat de oameni care pot duce la bun sfârșit un astfel de eveniment și de aceea probabil că nici  nu am foarte mari emoții pentru că sunt absolut convins că acest lucru se va încheia cu foarte mare succes.

Reporter: Financiar, cum stai?

Bobiță: Toate eforturile , ale mele au nevoie și de susținere financiară. și cum o astfel de producție costă foarte mulți bani, am reușit să conving companiile importante din Râmnicu Vâlcea să se alăture acestui demers al meu. și trebuie să recunosc, cu aceeași bucurie că nu mi s-au pus foarte multe întrebări și mi-au spus : „avem  toată încrederea că ceea ce faci tu va fi de un nivel calitativ foarte mare și te vom susține astfel încât să îți duci acest proiect până la capăt”.

Reporter: Deși am dezvaluit deja, spune tu, înca o dată, de ce ai ales 30 iunie

Bobiță: Am ales ziua de 30 iunie pentru că ea coincide  cu ziua mea de naștere și am vrut  cumva, astfel, să marchez cei 50 de ani ai mei de viață din care, 34 pe scenă, reușind alături de colegii mei, să lansez, în acest timp, 10 albume de studio. Mă rog, 8 albume de studio și două din concertele live.

Cred că acest spectacol va arată cumva, maturitatea la care a ajuns formația Antract  din punct de vedere muzical dar și din punct de vedere al imaginii pe care întotdeauna, a transmis-o publicului, cu mare atenție.

Reporter: și maturitatea ta personal ca organizator de spectacole. și numele firmei tale, Proevent, contează în piață.

Bobiță: Da, trăim în anul 2020 când toți artiștii fac niște producții senzaționale. Am văzut câteva și în România care pur și simplu mi-au creat o bucurie enormă. Să văd că sunt artiști în România care își fac producții cu nimic mai prejos decât cele de afară, nevrând să compar industria, pentru că la noi industria este mică, că să nu zic foarte mică, dar mică. și, raportându-ne la PIB-ul României față de industria de spectacole din  străînătate, diferența in minus este una semnificativă.

De accea, vom putea spune, probabil, că odată cu acest eveniment că la Râmnicu Vâlcea a avut loc, într-o premieră națională, un eveniment extrem de important  a unei formații care are rădăcinile în Râmnicu Vâlcea. și aș vrea aici să amintesc, bineînțeles, că ai mei colegi, Ilie Manole Vlad, Adrian Banu și Paur sunt extrem de nerăbdători să vină dată de 30 iunie când, cu emoția dată de presiunea pe care o vom simți din partea publicului, chiar și din mediul asta online, ne vom bucura cu toții de un eveniment extraordinar.

Reporter: Prezentator, ceva?

Bobiță: Sunt în discuții, dar încă nu o să-i dezvălui încă numele, și cu un prezentator. El ,de fapt, este și un influencer în zona muzicală. Azi de dimineață am fost într-o conferință pe Zoom cu el și mi-a promis că îmi va da un răspuns săptămâna viitoare, urmând ca el să obțină și acceptul companiei la care lucrează, ca imaginea lui să fie asociată cu acest eveniment. El este convins, din ce i-am descris eu prin e-mail și prin această conferință a zis că va fi alături de noi.

Reporter: și, la final?

Bobiță: Încercăm să mai facem ceva, ca la finalul acestui concert să avem și o sesiune de Q&A , deci după ce lumea va vedea acest concert, să rămânem, în continuare,  în direct cu publicul nostru prin platform deja cunoscută Zoom sau prin Skype. Să vedem ce variantă vom alege. Va trebui să fie o formă foarte stabilă și să dea posibilitatea să fie câți mai mulți oameni pe ea, unde vom răspunde la întrebări și ne vom și vedea cu publicul , cel care a stat în spatele ecranului de laptop sau în fața unui  televizor inteligent și a apreciat muncă noastră.

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *