Artă și culoare, în luna lui Florar la Galeria “Artex” Râmnicu Vâlcea”

934 0

GRUP 5 pictură

 

Am admirat cu plăcere și curiozitate reprezentări de peisaje din țara și din străinătate, personaje pitorești   care sunt îmbinate minunat de penelul unor artiști plastici invitați la Galeria “Artex” Râmnicu Vâlcea.

Vasile Mureșan-Murivale, Nicoleta Liciu- Gribincea, Lucian Liciu, Mircea Năstase, Amy Vasilescu sunt artiștii plastici care expun zilele acestea  la Râmnicu Vâlcea. Expoziția GRUP 5 pictura va putea fi văzută de iubitorii de artă și online.

Artistul plastic Vasile Mureșan-Murivale ne arată câteva imagini din amintirile lui prin lucrările denumite generic “Parisul din amintirile mele”. Despre acest pictor Iolanda Malamen, cronicar de artă, spune: “Pentru neastâmpărul ludic al lui Vasile Mureșan-Murivale, sala de expoziție este o pedeapsă, un supliciu. Dacă ar fi proprietarul unui parc, al unei ape curgătoare, al unui stadion, șantier,vapor, pădure, sat, sau oricare are numai cer deasupra, ar face din arta lui cel mai nonconformist si polemic spectacol.”

Nicoleta Liciu-Gribincea expune la Galeria “Artex” o serie de lucrări care reprezintă personaje interesante, atât modern cât și din lumea satului românesc.

Lucian Liciu ne impresionează cu lucrările sale și ne arată imagini neașteptate ca stil  sub denumirea “Peisajul românesc altfel” și câteva reprezentări ale unor amintiri ale sale din Siria. A primit anul trecut unul din Premiile artistilor plastici din Romania.

Amy Vasilescu este un artist plastic din Curtea de Argeș, membru al filialei din București a UAP din Romania. Actualmente locuiește la Hunedoara și activeaza în cadrul filialei din Hunedoara. Expune picture figurative, impresionată de monumentele importante din Romania(ex. Castelul Huniazilor).

Nume consacrat în cadrul artiștilor plastici din Alba Iulia, Mircea Năstase este un artist de largă respirație plastică, prolific și tenace, cu un palmares expozițional remarcabil care îl singularizează în contextul artei contemporane transilvănene. El expune la Galeria “Artex” o serie de peisaje din țară,din Balcic, Ierusalim, Marrakech.

În aceste zile capricioase de mai suntem încântați să vizităm și să admirăm  lucrări deosebite care ne încântă privirea și sufletele.

Curierul de Râmnic salută această  inițiativă a Galeriei “Artex”, în  momente mai puțin favorabile desfășurării unor astfel de evenimente.

Enache Corina

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *