Până în data de 25 mai, în județul Vâlcea, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS–CoV-2

524 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

 

Până astăzi, 25 mai, în județul Vâlcea, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS–CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au fost internați până astăzi trei pacienți confirmați cu noul coronavirus. Pacientul din alt județ internat la Vâlcea a fost transferat la o unitate sanitară din București în cursul acestei zile, astfel că, în acest moment, în secția de Boli Infecțioase a unității sanitare județene se mai află doi pacienți confirmați a căror stare de sănătate este stabilă.

Pe teritoriul județului Vâlcea, se afla în izolare la domiciliu 1.220  persoane, alte 65 de  persoane fiind în carantină instituționalizată în centre dedicate din județ.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii vâlceni au continuat, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19 la nivelul județului, obiectivul forțelor de ordine fiind în principal informarea cetățenilor cu privire la noile reguli valabile pe perioada stării de urgență.

Astfel, în perioada 22-24 mai, au fost executate 41 de misiuni specifice, în urma cărora au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea, o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și cinci sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind libera circulație, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 12.000 de lei.

De asemenea, pe perioada weekendului, au fost implicați 24 de jandarmi vâlceni, care au participat la 24 de misiuni de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea asigurând totodată și măsurile de ordine publică pentru opt dintre centrele de carantină din județ (în mod independent la două dintre acestea, iar la șase, în cooperare cu alte structuri).

Articole asemănătoare

Recomandări SARS COV 2

Postat de - 12 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterEchipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea a observat sâmbătă, 10 octombrie a.c., că…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *