SEMNAL DE ALARMĂ – Deputat Laurențiu Nicolae Cazan: „Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, condamnă județul Vâlcea la sărăcie!”

444 0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că lansează licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C.

Iată ce declară deputatul PNL Laurențiu Nicolae Cazan: „Pentru a lega orașul Râmnicu Vâlcea de autostradă, ministrul propune o soluție, care este, de fapt, mai mult o problemă și nu este deloc fezabilă. Drumul pe care acesta se laudă că îl va lărgi și moderniza este unul care, în ultimii 10 ani, a fost închis traficului de mare tonaj. Practic, Cătălin Drulă vrea să reabiliteze un drum care nu mai este gândit și care nu mai poate suporta traficul de mare tonaj, fiind problematic, îngust, cu serpetine și alunecări de teren în diferite zone.
Singura soluție de a lega Râmnicu Vâlcea de autostradă este un drum expres, cu patru benzi. Gândiți-vă la ce ar însemna redirecționarea traficului de mare tonaj pe DN 73 C, care este un drum anevoios, dificil de parcurs. Orașul nostru ar avea doar de pierdut, din toate punctele de vedere: economic, turistic, cultural, social etc.
Investitorii au nevoie de drumuri bune pentru a veni la noi în oraș. Nicio companie mare nu-și va permite să piardă timp și bani, din cauza drumurilor care fac legătura cu Vâlcea. Fără un drum expres, județul nostru este, pe veci, condamndat la sărăcie.
Împreună cu Cristian Buican, Claudia Banu și Marian Lazăr, am trimis o adresă către Ministrul Transporturilor, prin care i-am dovedit acestuia că doar un drum expres este singura soluție viabilă pentru a lega orașul nostru de autostrada Sibiu-București.
Varianta propusă de Drulă izolează Râmnicu Vâlcea economic, privându-l de investitorii pe care Virgil Pîrvulescu, viceprimarul municipiului, încearcă să-i atragă la noi, cu intenția de a dezvolta un parc industrial”.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Ziua Mondială a Artei

Postat de - 15 aprilie, 2021 0
FacebookTwitterÎn fiecare an, la 15 aprilie, este marcată Ziua mondială a artei, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *