Se prefigurează mari probleme în industria cărnii

536 0

Europa înregistrează un surplus de carne.

Pandemia de Covid-19 a lovit sectorul cărnii într-un moment în care unii consumatori sunt preocupați de emisiile de CO2 iar dietele vegane devin din ce în ce mai populare. De pildă, Germania, ţară renumită pentru cârnaţii săi, a devenit un paradis al vegetarienilor, 63% dintre rezidenţi fiind interesaţi să reducă consumul de carne. Preţurile la carnea de porc în Europa, care au fost stimulate de creşterea exporturilor către China, au început acum să scadă, astfel că preţurile la carcasa de porc în Franţa şi Germania sunt la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni. În Olanda, cererea pentru viţei de lapte a scăzut, spune Frans van Dongen, responsabil cu afacerile internaţionale la grupul olandez de carne COV. Federaţia franceză de specialităţi de carne FICT estimează că veniturile membrilor săi au scăzut cu 30% în medie de la începutul pandemiei. “Vânzările spre Europa sunt practic paralizate. Există doar livrări ocazionale”, a explicat Miguel Schiariti, preşedintele Asociaţiei producătorilor carne de vită din Argentina.(sursa National)

Datorită ”politicilor înțelepte” ale unor state europene consumul scade continuu. Oamenii mai au încă stocuri de la frica de acum doua luni, iar restaurantele nu funcționează, oamenii nu mai iau masa în oraș iar festivalurile sunt anulate. Nu mai au voie nici la picnic. O mare parte a populației încă mai ascultă aberațiile conducătorilor.

Iar în România situația va fi și mai gravă deoarece marii retaileri nu mai au obligații și vor căuta să vândă produsele din țara lor.

Vezi articolul: curierulderamnic.ro/2020/05/26/exploziv-lege-profund-antiromaneasca-promovata-pe-repede-nainte-de-toti-factorii-politici/

Prin urmare, procesatorii din industria cărnii din România sunt în mare pericol.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *