Versiunea Poliției asupra scandalului de la Kaufland nu se confirmă

569 0

Versiunea Poliției asupra scandalului de la Kaufland nu se confirmă. Un polițist, enervat că i s-a cerut să se legitimeze, își cheamă ortacii și prin violență, arestează persoanele care refuzau, pe bună dreptate, termoscanarea

Versiunea Poliției despre evenimentele de la Kaufland este contrazisă de către filmul care prezintă ce s-a întâmplat înainte și în timpul venirii forțelor de ordine, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.
Astfel, se vede cum doi cetățeni, un bărbat și o femeie, refuză să le fie luată temperatura de către angajații Kaufland, iar la un moment dat aceștia cheamă Poliția. În momentul în care femeia îi cere unui polițist să se legitimeze, acesta reacționează spunând că trebuie să meargă la secție, lucru pe care persoana în cauză îl refuză.
Respectivul polițist cheamă colegii și aceștia îi arestează violent pe cei doi. Pe filmare nu se observă vreun element de violență, nici fizică, nici verbală, comis de cei doi: nici asupra angajaților Kaufland, nici asupra polițiștilor.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Imagini ce au făcut turul rețelelor de socializare prezintă mai mulți polițiști care iau pe sus și încătușează un cetățean în fața unui magazin Kaufland.
În dreptul imaginilor publicate pe 21 mai scrie că bătrânul ar fi fost pedepsit pentru că a refuzat termoscanarea. În replică, Poliția Capitalei afirmă incidentele s-au petrecut pe 19 mai și persoanele s-ar fi manifestat violent „pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”. Ceea ce este o minciună, care încearcă să acopere abuzul grav al polițiștilor.
„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, a transmis, joi, Poliția Capitalei.
„Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu”, sună comunicatul instituției.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *