În România, am învins pandemia, se știe! Măsuri aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc la noi în țară

566 0
Sunteți cetățeni ai unui stat din Uniunea Europeană, ai Spațiului Economic European sau din Confederația Elvețiană și veți veni în perioada următoare în România? Sunteți cetățeni români și reveniți în România pentru perioada sărbătorilor de iarnă?
Vă așteaptă noile condiții de intrare pe teritoriul României care se vor aplica începând cu data de 10 decembrie, în scopul protejării sănătății și combaterii răspândirii COVID-19.
Din țări aflate în zonele VERDE și GALBENĂ:
➡FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;
➡CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă nu prezentați dovada vaccinării, trecerii prin boală sau test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte.
Din țări aflate în zona ROȘIE:
➡FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;
➡CARANTINĂ DE 10 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală, dar prezentați test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;
➡CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală și dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.
Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022. Normele prevăd excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit ș.a.m.d. De asemenea, măsurile vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu data de 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

Pentru sosirea în România a persoanelor care vin din state terțe (altele decât Uniunea Europeană, Spațiul Economic European sau  Confederația Elvețiană ) măsurile sunt următoarele: 

a. NU intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul national.
b. Carantină  10 zile la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat în cazul persoanelor nevaccinate ori al celor care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, cu condiția să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul national, indiferent de zona de risc în care sunt încadrate statele din care vin.
c. Carantină 14 zile pentru persoanele care intră în România și NU prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Mai multe detalii AICI
C.R.

Articole asemănătoare

Victor Eftimiu

Postat de - 24 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterVictor Eftimiu s-a născut la 24 ianuarie 1889, Bobostița, Albania. A fost un dramaturg, eseist, povestitor, scriitor și traducător român…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *