Modificari la învatamantul sexual

134 0

Să nu ne spuneți că parlamentarii noștri s-au trezit!

Legislația privind educația sexuală în școli a fost modificată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, după ce, un amendament susținut de parlamentari PSD și PNL, a fost introdus într-un proiect de lege privind drepturile copiilor.

Parlamentarii vor ca materia să nu se mai numească educație sexuală, ci sanitară, iar predarea să fie făcută doar cu acordul părinților.

Președintele Comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon, a spus, pentru Digi24.ro, că astfel reglementare este „mai cuprinzătoare” iar, în privința acordului din partea părintelui, el a declarat că decizia nu poate fi a „unor indivizi care vor să smintească națiunea asta”.

La începutul lunii aprilie, a fost promulgată legea care obligă unităţile şcolare să organizeze, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Actul normativ în vigoare a modificat Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Educația sexuală devine educația sanitară.

Conform acestuia, autorităţile locale și instituţiile publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei au obligaţia de a derula în școli programe „în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Însă patru parlamentari PSD și PNL au introdus în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaților un amendament prin care exprimarea „educație sexuală” este înlocuită cu „educație sanitară”.

Totodată, prin același amendament, programele de educație, care includ această materie, vor avea loc doar cu „acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor”.

Pe domnul Președinte Iohannis l-ați întrebat?

Aceste modificări nu sunt de ajuns. Oricând, ”parlamentul meu” poate remodifica acest lucru. Legea  privind educația sexuală în școli, care a fost aprobată, ”pe repede înainte” de Președinte, în timpul pandemiei,  trebuie anulată și creată o alta, care să țină cont de tradiția noastră creștin ortodoxă.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *