Simpozion la Sfântu Gheorghe cu tema „Trianon 100. Un secol de la recunoașterea internațională a Marii Uniri”

197 0

Pentru marcarea unui secol de la recunoașterea internațională a Marii Uniri prin Tratatul de Pace de la Trianon, Centrul European de Studii Covasna-Harghita împreună cu Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” și Despărțământul ASTRA Covasna-Harghita organizează joi, 4 iunie a.c., la ora 15, la Centrul „Nicolae Colan” din Sfaântu Gheorghe, Simpozionul cu tema Trianon 100. Un secol de la recunoașterea internațională a Marii Uniri, transmite Romanian Global News.
În cadrul simpozionului vor fi prezentate următoarele comunicări:

  1. Dr. Vasile Lechințan, dr. Ioan Lăcătușu, Cele mai recente cercetări românești despre Trianon. Volumul „Trianon, Trianon! Un secol de mitologie politică revizionistă”, cordonatori Vasile Pușcaș și Ionel N. Sava, Prefață și postfață de Vasile Pușcaș
  2. Prof. Vasile Stancu, Problema transilvană reflectată în notele prezentate de delegația maghiară la Conferința de pace de la Paris (1920)
  3. Prof. Corina Băragan-Sporea, Memoriu delegației române la Conferința de Pace de la Paris, pentru respingerea cererii de plebicist în Transilvania, formulată de delegația maghiară
  4. Dr. Ioan Lăcătușu, Problematica Trianonului în presa română și maghiară
  5. Larisa Axinia, Problematica Trianonului în mediul online
  6. Erich-Mihail Broanăr, Volume referitoare la Tratatul de pace de la Trianon în Biblioteca „Nicolae Colan”
    Comunicările prezentate, împreună cu alte articole pe aceeași temă, vor fi publicate în presa locală și trasmise în mediul virtual. De asemenea în programul Zilelor Andrei Șaguna, ediția a XXVIII-a, manifestare prevăzută a se desfășura în zilele de 26-27 iunie a.c., va avea loc simpozionul cu tema De la actul de justiție din 4 iunie 1920, de la Trianon, la Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *