Cum au încercat autoritățile statului Român (MAI) să intimideze 150 de tineri români să serbeze Trianonul!

551 0

“Povestea zilei de ieri trebuie ştiută fiindcă e esențial să înțelegem că trăim într-un stat care îşi foloseşte autoritatea împotriva propriilor cetățeni. 4 Iunie 2020 – Centenarul Tratatului de la Trianon – un moment care, în orice stat normal, ar fi fost tratat ca o adevărată sărbătoare națională”, transmite Romanian Global News citând postarea Honor et Patria.

“Am plecat, de dimineață, spre Sfântu Gheorghe, resedința județului Covasna, pentru a participa la un eveniment cultural organizat de Asociația Calea Neamului. De la ieșirea din București, am sesizat un număr ieșit din comun de filtre de poliție, însă am pus acest aspect pe seama traficului rutier destul de intens. Aveam să ne lămurim destul de curând care era, de fapt, scopul mobilizării exemplare: până la destinație am fost opriți “aleatoriu” de nu mai puțin de 3 filtre de poliție rutieră, dintre care, la primul, am beneficiat și de atenția sporită a Serviciului de Intervenții Speciale care ne filma dintr-o mașină oprită pe sensul opus. Spre onoarea lor, polițiștii s-au comportat decent și chiar și-au manifestat susținerea pentru cauză. Totuși nu putem să nu ne întrebăm cum e posibil ca tu…polițist de la intervenții să stai să ne filmezi pe noi, când pe lângă tine trece un camion încărcat cu brazi batrâni de peste 150 ani?!
Am ajuns, în cele din urmă la destinație, unde concertul de muzică patriotică s-a desfașurat conform planului, fără nici un fel de incidente sau provocări. Forțele de ordine din Covasna au supravegheat bunul mers al lucrurilor dar nu intervenit în nici un fel. Dacă în Covasna, te mai poți aștepta la unele tensiuni și este oarecum de înțeles prezența unor dispozitive MAI, șocul cel mare l-am avut pe drumul de întorcere, atunci când am încercat să afișăm un mesaj în localitatea Florești din județul Prahova, unde se află ruinele palatului Cantacuzino, cunoscut și sub denumirea de Micul Trianon.
Ambele căi de acces către Florești, erau efectiv blocate de efectivele ale MAI. Ne-au oprit, ne-au legitimat – explicația lor fiind că mașina ar fi fost implicată într-un accident. În următoarele minute, încă două mașini de poliție și-au făcut apariția. Între timp, colegii nostri, care veneau de la București, au fost opriți la un alt filtru de poliție, unde le-au fost percheziționate mașinile. După îndelungi “tratative” am ajuns la poarta obiectivului turistic, bine înțeles cu o impresionantă escortă MAI. Am afișat mesajul și am aprins trei torțe legale, ceea ce a generat o noua serie de amenințări din partea reprezentanilor MAI. În cele din urmă, după ce au realizat că nu am comis nici o contravenție, ne-au lăsat să plecăm spre casă, după aproape 2 ore de la momentul în care am ajuns la Florești. Estimativ, în această operațiune total gratuită de intimidare au fost implicați cel puțin 50 de angajați ai MAI (din diverse structuri) și în jur de 12 autovehicole. Totul pentru a impiedica un grup de patrioți să afișeze un mesaj comemorativ.
Dacă analizam la nivelul întregii zile, probabil mobilizarea MAI este la nivelul sutelor de angajați, din mai multe județe. Și pentru ce?
S-a eradicat infracționalitatea în România? Au fost rezolvate toate dosarele care strâng praful prin birourilor Poliției? Nu mai există furturi și agresiuni în județele astea? Au ajuns patrioții români cea mai mare problemă a statului?! Rușine factorilor de decizie din MAI, rușine autorităților!
Trăiască România! Trăiască Trianonul!”

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *