Seară de povești cu și despre Nadia Comăneci în Capitala americană

235 0

Luni de 1 iunie, copii din comunitatea românească din Washington, DC au sărbătorit și ei Ziua internațională a copilului printr-un eveniment cu totul și cu totul special găzduit de către Romanians of DC, organizația comunitară din capitala americană, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Evenimentul a fost o seară de povești, adaptată la realitățile create de pandemia Covid-19, și a avut loc virtual. Karlin Gray, autoarea cărții pentru copii „Nadia: Fata care nu putea sta locului nicio clipă”, și-a citit frumoasa poveste ilustrată după care a răspuns nenumăratelor întrebări puse de cei mici.

Evenimentul s-a bucura și de o scurtă apariție chiar a celei căreia îi este dedicată această minunată poveste, nimeni alta decât campioana noastră, Nadia Comăneci. Aceasta le-a adresat copiilor care urmăreau evenimentul atât pe platforma Zoom cât și în direct pe Facebook, un mesaj de La mulți ani de ziua lor și a mulțumit autoarei pentru că a adus unui nou public povestea ei.

”Nadia: Fata care nu putea sta locului nicio clipa” este o carte pentru copii scrisă de Karlin Grey și minunat ilustrată de Christine Davenier. Este povestea Nadiei Comăneci care pornind de la cățăratul în copacii din pădurile Oneștiului a ajuns să intre în istorie la Jocurile Olimpice din 1976 cu primul scor perfect de 10 din istoria gimnasticii olimpice. De-a lungul drumului a muncit mult, cu determinare și chiar câteva momente imperfecte. Această carte ilustrata o însoțește pe Nadia de la începutul carierei ei în gimnastică până la primele ei Jocuri Olimpice, sărbătorind spiritul unei campioane și energia unei fetițe care nu a putut sta locului nicio clipă și care nu a făcut altceva decât să-și urmeze visul.

Autoarea, Karlin Grey a răspuns imediat invitației adresată de către Romanians of DC să citească povestea Nadiei copiilor din comunitatea românească. Karlin, menționa că a fost o onoare pentru ea să educe o nouă generație de copii americani despre povestea acestei eroine de origine română. Nadia reprezintă pentru copii româno-americani unul dintre puținele personaje publice cunoscute și publicului american și unul dintre puținele exemple și modele de caracter pe care aceștia le pot vedea și în mass-media americană. Povestea Nadiei reușește să sădească în inima copiilor mândria de a fi român, ambiția de a lupta pentru visele lor, dragostea pentru sport, precum și certitudinea că nimic nu se poate obține fără ambiție și fără muncă.

Karlin, fata unui ofițer din Marina americană și-a petrecut copilăria mutându-se foarte des acolo unde era trimis tatăl ei în misiuni. Astfel că ea a locuit în 13 orașe (dintre care 3 în Japonia!) și după ce a frecventat nu mai puțin de opt școli și licee, Karlin s-a mutat din nou în Florida (unde și-a obținut licența în Literatură de la Universitatea Statului Florida), în Virginia (unde a lucrat ca editor de ziare), în New York (unde a lucrat ca editor de carte) și într-un final în Connecticut (unde scrie cărți pentru copii și este mamă). Karlin mai este autoarea încă două cărți pentru copii ”Un extraordinar banal fluture de noapte” și „Serena: Sora cea mica” și urmează să publice o a patra carte în această vară. Indiferent unde locuiește, o puteți vizita oricând pe karlingray.com.

Cărțile ei, inclusiv cartea despre Nadia sunt disponibile pe Amazon și la Barnes & Noble dar și oriunde altundeva unde se vând cărți. Varianta în limba română a cărții este disponibilă de la Didactica Publishing House

Le evenimentul organizat prin platforma Zoom au participat în direct 78 de copii, în principal din comunitatea românească din capitala americană. Evenimentul a fost distribuit live și pe platforma de socializare Facebook unde a putut fi vizionat atât pe pagina Romanians of DC dar și pe pagini comunitare din Chicago, Philadelphia, Seattle și Connecticut. Peste 670 de copii de pe întreg cuprinsul SUA au urmărit în direct și în cele două zile de la publicarea înregistrării pe Facebook aceasta a acumulat deja peste 1,700 de vizualizări. Evenimentul poate fi și acum vizualizat pe pagina Romanians of DC aici: https://www.facebook.com/RomaniansofDC/videos/295018351516427/

Romanians of DC este o organizație non-profit, organizată legal în 2017, care reunește românii și moldovenii din zona metropolitană a Washington, DC și care promovează cultura și tradițiile românești către un public american cât mai larg și mai divers. În cei trei ani de existență, Romanians of DC a organizat și promovat peste 60 de evenimente culturale, sociale și profesionale, inclusiv în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York, Ambasada României și Ambasada Republicii Moldova din Washington, DC. Romanians of DC numără în prezent peste 1,700 de membri pe listele de distribuție și social media și este cea mai mare organizație comunitară din zona capitalei americane.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Argintul!

Postat de - 30 august, 2020 0
FacebookTwitterV-ar plăcea să aflaţi de ce obiceiul de a purta bijuterii de argint nu emană numai rafinament, dar este şi…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *