Slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea

230 0

Joia trecută, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a săvârșit la Cimitirul „Cetățuia” din Râmnicu-Vâlcea slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat, centrale și locale, ai asociațiilor militare locale, militari în activitate, în rezervă și în retragere, veterani de război, precum și copii, însoțiți de părinți și bunici. După rostirea alocuțiunilor, au fost depuse coroane de flori.

Pomenirea eroilor neamului românesc a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 10 martie 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două Hotărâri Sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească. Prin legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Atenție, Viteza Ucide!

Postat de - 15 iulie, 2020 0
FacebookTwitterIeri, 14 iulie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *