Partia Neamului Rumânesc din Serbia participă la alegerile din Serbia

739 0

Singurul partid politic românesc din Serbia, Partia Neamului Rumânesc (PNR), va participa la alegerile care vor avea loc pe 21 iunie, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
PNR are liste în comunele (raioanele) Bolevaț, Kucevo și Pozarevac, pentru alegerile locale, iar candidatul partidului pentru parlamentul de la Belgrad este dr. Predrag Balașevic, președintele partidului.
Partidul românesc va participa la alegeri în cadrul unei coaliții numită “Coaliția pentru pace” din care mai fac parte Partidul Liberal Democrat, Partidul Muntenegrenilor și Partidul Bosniac Civic. Dr. Predrag Balașevic este al doilea pe lista coaliției și va intra în parlament daca această coaliție va trece pragul de 3%.
Resursele pentru campania electorală ale PNR au fost minime, foarte departe de resursele partidelor maghiare, ajutate de Budapesta.

Romanian Global News reamintește că în Serbia trăiesc două comunități românești tratate diferit de Belgrad: în Voivodina trăiesc circa 30.000 de români care se bucură de drepturi elementare cum ar fi școală și slujbe religioase în limba română, spre deosebire de cei circa 300.000 de români/vlahi din Timoc, care sunt supuși unui proces agresiv de asimilare și care nu au nici școală și nici mass-media în limba română, autoritățile sârbe exercitând presiuni uriașe pentru a-i determina să renunțe la identitatea lor românească.
S-a ajuns pănă acolo unde autoritățile au inventat partide așa zis românești sau asociații așa zis românești care însă apără punctul de vedere al statului sârb și contribuie la asimilarea populației românești.
Partidul românesc este la poziția 20:
https://www.rik.parlament.gov.rs/tekst/1937/izborne-liste.php

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *