55% din populația adultă a României respinge prelungirea stării de alertă

188 0

Studiu Sociopol: Peste jumătate din populația adultă a României, 55%, respinge prelungirea stării de alertă dincolo de 15 iunie

Cu mai puțin de o săptămână înainte de finalul stării de alarmă, un studiu relevă faptul că peste jumătate dintre români nu mai doresc continuarea acestei situații, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.
Astfel, conform sociologului Mirel Palada, „ Peste jumătate din populația adultă a României, 55%, resping prelungirea stării de alertă dincolo de 15 iunie, cînd cea actuală expiră”.
„În valurile anterioare de limitare a libertăților din cauza covidului, românii au fost în mare majoritate de acord cu acestea: 90% la începutul crizei, cînd cu starea de urgență, și apoi 70% cînd a venit rîndul stării de alertă.

Acum, însă, răbdarea populației a ajuns la capăt. Românii nu mai sînt de acord cu încă o lună de situație excepțională. Opinia publică a suferit o schimbare puternică pe acest subiect, în decursul celor trei luni de cînd a început pandemia”, a scris Palada.

Acesta a mai declarat că dintre votanții partidelor politice, doar cei care susțin USR-PLUS își mai doresc prelungirea stării de alarmă.

„Din tot eșichierul politic din România, doar votanții USR PLUS și ai partidelor mici sînt de acord per ansamblu cu prelungirea stării de alertă cu încă o lună după 15 iunie.

Nivelul net de opinie publică la adresa acestui subiect, măsurat ca diferență dintre opinia pozitivă („de acord”) și cea negativă („împotrivă”), este pozitiv doar în cazul acestor partide.

În rest, votanții tuturor celorlalte partide mari: PSD, PNL, Pro România, dar și cei nehotărîți sau care nu ar vota sînt preponderent împotriva prelungirii stării de alertă”, a declarat Palada.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *