Petrișor Peiu: România a dispărut de la Chișinău pe 8 iunie 2019

627 0

Astăzi, puterea absolută la Chișinău este deținută de către reprezentanții Federației Ruse în Republica Moldova, România nu există acolo, Uniunea Europeană a pierdut orice contact, iar populația R. Moldova a pierdut orice speranță într-un viitor european. Declarația aparține analistului Petrișor Peiu, care a avut o intervenție în cadrul emisiunii „George Simion LIVE” de la 10TV, citată de InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

„Acum un an s-a făcut o alianță între așa-zișii europeni, conduși de Maia Sandu și Andrei Năstase, și forțele pro ruse, Partidul Socialist, conduși de președintele Igor Dodon. În acea zi de 8 iunie a dispărut România de la Chișinău, a fost o înțelegere fără a fi întrebată și consultată România. România a fost pusă în situația de a lua notă de existența acestei noi coaliții”, a subliniat analistul.
Acesta a remarcat că România a dispărut, ca factor de influență, la Chișinău și, după acel episod, Ambasada României, statul român, au început să aibă manifestări din ce în ce mai puse sub semnul întrebării, chiar penibile.

„La Ziua Națională de 1 decembrie, Ambasadorul României a ieșit să-l întâmpine pe Dodon la intrarea în clădire, după aceea a urmat șirul întreg de umilințe, inclusiv că Ambasadorul României l-a apostrofat pe liderul celei mai importante grupări a unioniștilor de acolo, pe Dorin Chirtoacă, pentru așa numitele evenimente de sub pod. Deci a fost un fel de crescendo, în care influența României s-a diminuat, prezența României s-a atrofiat, iar influența Federației Ruse, a unui stat care nu are niciun fel de interferență economică cu R. Moldova, și anume Germania, a crescut foarte mult. Astăzi, puterea absolută la Chișinău este deținută de către reprezentanții Federației Ruse în Republica Moldova, România nu există acolo, Uniunea Europeană a pierdut orice contact, iar populația R. Moldova a pierdut orice speranță într-un viitor european”, a concluzionat Petrișor Peiu pentru 10TV.

Amintim că în data de 8 iunie 2019 a fost creată coaliția PSRM-ACUM, după o criză politică de trei luni, generată de lipsa unui consens în ceea ce privește o majoritate parlamentară după alegerile din 24 februarie 2019.

Analistul Petrișor Peiu a mai declarat că, în prezent, soarta Republicii Moldova a fost lăsată acum în mâinile Germaniei și a Federației Ruse.

„Politicienii români sunt oameni care nu rezonează cu interesul național, vor să scape de această „povară” și dacă vrem să înțelegem politica actualei guvernări față de Republica Moldova trebuie să ne uităm la Berlin și Bruxelles, și să ne uităm la Partidul Popular European, care este guvernat în stil german, în limba germană, de către germani, și care are o politică foarte simplă, ei vor să se înțeleagă cu Federația Rusă, să contruiască o pace durabilă cu aceasta, dar sacrificând orice, numai interesele germane nu. Și atunci este la îndemână să sacrifici interesele statelor mici, care nu au niciun fel de avocat în UE, pentru că România nu este propriul său avocat în UE, nu trebuie să se zbată acolo pentru R. Moldova, ci pentru România, pentru idealul național pe care România ar trebui să-l aibă”, a menționat acesta.

De asemenea, analistul afirmă că, fără să cheltuie aproape niciun ban, Germania a ajuns să tranzacționeze R. Moldova în favoarea forțelor pro ruse, în detrimentul României, care a cheltuit până acum, la costuri istorice, jumătate de miliard de dolari, pentru a constata eșecul absolut al acestei politici.

„Atâta timp cât partidele românești se lasă conduse de PPE în relația cu R. Moldova, și nu de interesul național al României, sigur că vom avea perpetuarea acestei stări și nu putem decât să admirăm jocul iscusit al celor care vor să excludă în totalitate România din ceea ce se întâmplă la Chișinău. V-a reușit, domnilor, fiți mulțumiți, desfaceți o sticlă de șampanie și celebrați un an de când ați alungat Bucureștiul de la Chișinău”, a concluzionat Peiu.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Cu drag, din România!

Postat de - 17 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCu drag din România! Sute de cărţi în limba română au ajuns pe rafturile bibliotecii şcolare din satul Semeni, raionul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *