Daniel Ioniţă a fost decorat la Chișinău cu medalia „Consolidarea frăţiei de arme”

532 0

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă a fost decorat la Chișinău cu medalia „Consolidarea frăţiei de arme”.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a decorat trei ambasadori acreditaţi pentru Republica Moldova cu medalia „Consolidarea frăţiei de arme”, în cadrul unor ceremonii desfăşurate cu această ocazie la sediul instituţiei de apărare, transmite Romanian Global News, citând presa de la Chișinău.
Distincţiile au fost oferite ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Steven Fisher, ambasadorului SUA, Dereck J. Hogan, şi ambasadorului României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, în semn de apreciere a eforturilor de consolidare a parteneriatelor bilaterale în domeniul apărării, dar şi pentru contribuţia la acordarea donaţiei de echipamente individuale de protecţie împotriva COVID-19 efectivului Armatei Naţionale.
”Marea Britanie, SUA şi România au fost mereu alături de noi, oferindu-ne asistenţă în multiple domenii, inclusiv expertiză, logistică sau instruiri pentru militarii noştri. Iar acum, în această perioadă deloc uşoară pentru noi toţi, sprijinul partenerilor noştri strategici este mai mult decât important şi util. În numele meu personal şi al întregului efectiv al instituţiei, îmi exprim recunoştinţa pentru donaţiile semnificative oferite în lupta cu noul coronavirus, dar şi pentru receptivitatea şi promptitudinea de care aţi dat dovadă la apelul nostru de ajutor”, a spus Alexandru Pînzari.
De menţionat că în luna mai curent, în rezultatul donaţiilor oferite de Marea Britanie şi SUA, Armata Naţională a beneficiat de loturi de echipament de protecţie împotriva COVID-19, inclusiv măşti, mănuşi şi termometre cu infraroşu. În acelaşi timp, România a trimis în Republica Moldova medici şi asistenţi medicali, printre care şi 11 cadre medicale ale Ministerului Apărării Naţionale, dar şi un lot impunător de materiale de protecţie destinate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *