Final Campanie depunere cereri de plată 2020!

138 0

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că la data de 15 iunie 2020 s-a încheiat Campania de depunere fără penalități a cererilor unice de plată aferentă anului 2020.

Astfel, în perioada 2 martie  – 15 iunie 2020 au fost depuse un număr de 826.964 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.814.937,86 hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 17.307 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

La nivelul Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Vâlcea au fost depuse un număr de 18.793 cereri unice de plată, cumulat în sectorul vegetal şi sectorul zootehnic, pentru o suprafață de 68.194,09 hectare, ceea ce reprezintă un procent de 109,79%, comparativ cu suprafaţa înregistrată în anul 2019.

Derulată în condițiile atipice impuse de răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plată a debutat la data de 2 martie, iar în intervalul 6 aprilie 2020 – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfășurat exclusiv în mediul online, pentru a proteja sănătatea salariaților APIA și a beneficiarilor deopotrivă.

Încă o dată APIA a demonstrat că este o instituție modernă, adaptată noilor tehnologii și că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, chiar si în circumstanțe fără precedent, fiind capabilă să se adapteze unor dificultăți administrative excepționale, iar fermierii români au demonstrat că sunt conectați la tehnologia actuală, care reprezintă viitorul unei agriculturi moderne.

Felicitări echipa APIA, felicitări dragi fermieri!

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, după data de 15 iunie 2020, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Articole asemănătoare

AȚI VĂZUT-O?

Postat de - 2 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterPolițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea efectuează verificări în cazul dispariției unei tinere de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *