Lucrările la Autostrada A8 vor demara cu Podul de la Ungheni

188 0

Lucrările la Autostrada A8 vor demara cu Podul de la Ungheni care va face o nouă legătură între Țara mamă de Basarabia

Primarul Mihai Chirica a dezvăluit rezultatele unei vizite a sa la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Cabinetului acestuia. Edilul-şef susţine că în discuţiile cu premierul României a abordat mai multe teme, printre care realizarea Autostrăzii Unirii (A8). Astfel, acesta susține că lucrările la Autostrada A8 vor demara cu Podul de la Ungheni scrie ziarulevenimentul.ro, preluat de Romanian Global News.
Referitor la proiectul vizând realizarea Autostrăzii „Unirii” (A8 – Tg. Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni), acesta se află în diferite faze. „Cel mai avansat segment este podul de la Ungheni. Acesta mai are nevoie de un singur aviz din partea organismelor de mediu, după care intră în licitaţie de execuţie. Aceasta ar putea începe în luna iulie. Vorbim de o investiţie de 100 de milioane de euro, a cărei finalizare va avea loc în următorii doi ani”,a spus Chirica,
Menţionăm că pe tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț este în derulare în prezent activitatea de revizuire a Studiului de Fezabilitate, urmând ca în decembrie 2020 să fie adus la CNAIR documentația spre aprobare. Din momentul când se predă această documentaţie, va fi întocmit caietul de sarcini (n.r. pentru licitația de proiectare și execuție). Şefii de la CNAIR estimează că anul viitor ar putea fi lansată procedura de proiectare și execuție.
În schimb, pe tronsonul Târgu Neamț – Iași, în prezent se află în curs de elaborare documentația de atribuire pentru revizuire Studiu de Fezabilitate și proiect Roșu (n.r. proiect tehnic realizat dinainte). Se preconizează ca în luna iulie aceasta să fie elaborată, după care va fi lansată licitaţia.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *