Guvernul PNL alocă fonduri pentru Vâlcea

356 0

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, domnul Ion Ștefan, a semnat, săptămâna trecută, în data de 12 iunie 2020,  pentru aprobarea ordinelor indicatorilor tehnico-economici. Printre cele 93 de obiective de investiții care vor fi realizate prin programele coordonate de Compania Națională de Investiții se află și județul Vâlcea cu două obiective pentru localitățile Costești și Roșiile.

Acest Minister, din cadrul guvernului PNL, acordă suma de 550 de milioane de lei pentru administrațiile locale cu scopul de a reabilita infrastructura, de a construi sau a dota sălile de educație fizică școlară,  pentru construirea și dotarea unor sedii de instituții publice sau  a unor așezăminte culturale,  restaurarea și reabilitarea unor monumente istorice sau lăcașe de cult. Pentru administrația locală din Costești a fost alocată suma de 697.100 de lei pentru a susține lucrările de reabilitare a drumului de interes local din punctul Anghel, iar pentru comuna Roșiile valoarea investiției este de 4.511.462 de lei pentru obiectivul  reabilitare, modernizare, dotare și extindere cămin cultural în sat Roșiile așa cum este specificat în ordin.

Deputatul Cristian Buican susţine că miniştrii PNL au fost implicaţi zi de zi, în funcţie de portofoliul deţinut, în gestionarea problemelor, în implementarea proiectelor şi în combaterea efectelor crizei sanitare. Şantierele au fost menţinute deschise şi au fost continuate prin PNDL, oferind în acelaşi timp proceduri de avizare mai simplificate. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a continuat să implementeze proiectele şi au fost deblocate programele pentru beneficierii publici, adică UAT-uri şi instituţii publice, dar şi pentru antreprenori.

„Guvernarea liberală a făcut în 7 luni de mandat ceea ce PSD nu a fost în stare în cei trei ani de guvernare. Cei de la PSD în ultima vreme nu au făcut decât o figuraţie politică prin moţiuni simple împotriva miniştrilor PNL. Nişte moţiuni goale de conţinut. Încă de la începutul acestui an, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, a emis ordine de începere pentru 118 obiective, cu o valoare de 1 miliard de lei, plus cele de săptămâna trecută. Liberalii au reuşit să reorganizeze un minister greoi, birocratizat la maximum. Ca să nu uităm de faptul că nu a fost blocat niciun şantier sau nu a fost oprită nicio lucrare demarată prin PNDL 1 şi PNDL 2, ci au fost făcute toate plăţile către acele investiţii” a declarat deputatul Cristian Buican.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *