Mediul – prezent și viitor. Proiecte și propuneri ale Alianței USR PLUS Vâlcea.

661 0

Să avem grijă de mediul înconjurător înseamnă să avem grijă de noi și de generațiile viitoare.

Supraviețuirea noastră, ca specie, este strâns legată de aerul pe care îl respirăm, de apa pe care o bem, de calitatea produselor pe care le consumăm.

Județul nostru se confruntă cu probleme grave, legate de calitatea aerului și a apei, reciclarea deșeurilor, defrișările ilegale, investițiile în proiecte și sisteme, ce pot reduce impactul devastator asupra mediului, dar și asupra sănătății oamenilor.

La nivelul Uniunii Europene au fost dispuse măsuri pentru a reduce drastic poluarea până în anul 2050, iar de la sfârșitul anului trecut, Comisia Europeană adoptă măsuri prin Pactul Ecologic European – Green Deal și Strategia pentru Biodiversitate, însă implementarea acestora la nivelul țării noastre și, în special, la nivelul județului Vâlcea, depinde de noi, de programele și politicile pe care le vom propune.

Printre proiectele și domeniile de intervenție ale Pactului Green Deal, pe care Alianța USR PLUS își propune să le implementeze în județ și Municipiul Râmnicu Vâlcea, se regăsesc: energia curată, prin renunțarea treptată la combustibilii fosili, industria sustenabilă, reabilitarea termică a clădirilor, reciclare eficientă.

Despre problemele de mediu, poluare și politici pentru reducerea acesteia, defrișări ilegale în județul Vâlcea, nevoia de investiții în sisteme care să ne ofere un spațiu curat și încurajarea reciclării au vorbit, joi, 16.07.2020,  într-un live pe Facebook:

➡️Mihai Goţiu, senator de Cluj, din partea Uniunii Salvați România;
➡️Andrei Gheorghiu, candidatul Alianței USR PLUS, la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea;
➡️Constantin Ene, candidat al Alianței USR PLUS, la Consiliul Județean Vâlcea;
➡️Udrea Ion Adrian, candidat al Alianței USR PLUS, la Primăria Orașului Horezu;
➡️Claudiu Tomoioagă, candidat al Alianței USR PLUS la Primăria Comunei Budești.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită aici:

 

https://www.facebook.com/aliantausrplusValcea/videos/1274372256288300/?epa=SEARCH_BOX

Biroul de Presă – Alianța USR PLUS Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *