NATO se apropie de Râmnicu Vâlcea

668 0

Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East – HQ MNC-SE) va fi inființat în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana București, conform unei hotărâri adoptate joi în ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților. MNC-SE va avea statut de comandament militar internațional, subordonat unui comandament aliat, în afara structurii naționale de comandă și control.

În România mai există și Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) cu sediul în București – este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC) și care se află sub comanda operațională (OPCOM) a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR).

Tot pe teritoriul Româniai, NATO mai are o structură multinațională – NATO Force Integration Unit (NFIU) – înființată în anul 2015. Misiunea acestui comandament este de a coordona dislocarea rapidă a forțelor NATO cu un nivel de reacție foarte ridicat (VJTF) aflate pe teritoriul României.

Todoată, România mai găzduiește și Brigada Multinațională NATO de la Craiova sub coordonarea Comandamentului Multinaţional de Divizie. (sursa Hotnews)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *