La 15 ani e expert în diete și trickshoturi!

593 0

Campionul european la tenis de masă Eduard Ionescu a avut în Pandemie cea mai productivă perioadă a lui: a slăbit 7 kilograme, s-a antrenat câte 3 ore zilnic, a citit cărți și s-a apucat să prepare prăjituri.

Are doar 15 ani și o voință si o ambiție de fier! Eduard Ionescu, campion european la tenis de masă, e un exemplu de urmat pentru mulți adulți! În perioada Pandemiei, puștiul s-a reinventat! A început să țină un regim de viața sănatos, din care a exclus dulciurile și pâinea, de la care nu se abate sub nicio formă.

 ”Perioada aceasta pot spune că am fost mai productiv ca niciodată , m-am antrenat în jur de două 3 ore pe zi, m-am pregătit fizic foarte mult, am slabit în jur de 7 kilograme. Fizic m-am antrenat în jur de o ora jumate doua pe zi, am citit, m-am dezvoltat personal. Mama nu a fost de acord deloc cu dieta, cel puțin prima săptămână am avut certuri, mereu îmi spunea să mănânc, îmi aducea dulciuri , mereu o refuzam.  După vreo două săptămâni s-a ambiționat și a început să țină și ea dietă” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

Cu toate că nu se atinge de prăjituri, Edi a învățat să le pregătească!

 ”Mama pentru mine este cea mai bună bucătăreasă, ea nu prea se descurca să facă dulciuri, dar acum cu Pandemia , am învățat chestii noi, am început să o ajut, chiar pot să spun că  mă distrez când fac asta și fiecare lucru nou e binevenit” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

Deși e atât de tânăr, sportivul are acasă un loc plin de medalii și trofee! Și în sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții, Edi pune la fel de mult suflet ca în tot ceea ce face.

Meniul său pentru o zi

Edi povestește că tot timpul a fost mai pufos, iar atunci când a început Pandemia s-a hotărât să facă o schimbare în alimentația lui.

 „Eram puțin plinuț înainte și,  în primele două săptămâni de carantină, nu am făcut prea multe și luasem două kilograme. Când mi-a venit masa și am avut posibilitatea să mă antrenez în casă, mi-am propus să îmi reglez și alimentația, să trăiesc mai sănătos ca să pot avea ce îmi doresc în sport” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă. 

Tânărul dezvăluie și în ce constau mesele sale.  

Am grijă la macronutrienții pe care îi mănânc, mănânc foarte multe proteine pentru a-mi menține mușchii, carbohidranți pentru a avea energie la antrenament. Dimineața este cea mai importantă pentru a avea energie pentru toată ziua. Mănânc foarte mulți carbohidrați dimineața, după-amiază îmi dozez mâncarea în mai multe proteine. După am o gustare, un shake de proteine și un măr, iar pentru cină foarte multe proteine pentru a-mi menține musculatura și un baton să suplinească senzația de dulce” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

 

Citește cărți de psihologie și dezvoltare personală

Cititul este una dintre pasiunile sale și face parte din rutina zilnică. Pentru că a avut timp în perioada în care a stat acasă, Edi a citit cărți de psihologie și dezvoltare personală.

Este foarte important pentru mine să citesc,  îmi place să mă dezvolt pe plan personal și e foarte necesar să fi bine cu psihicul. În această perioadă am citit o carte “Uneori câștigi, uneori înveți”, care s-a potrivit perfect cu viața mea din sport și chiar pot spune că m-a ajutat și am multe idei pentru viitor.  Iar în momentul de față citesc ”Cum să îți controlezi anxietatea” pentru că am momente în care mă gândesc la trecut și chiar mă ajută să fiu mereu pozitiv și să trăiesc cum trebuie” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

A concurat accidentat

A avut o accidetare gravă la umăr, care l-a ținut departe de concursuri 5 luni, dar nu s-a gândit o secundă să renuțe…A concurat accidentat la picior și cu un torticolis care i-a dat mari bătăi de cap.

M-am accidentat la antrenament și am decis cu antrenorii mei că pot concura , am fost acolo, dar, din păcate, am avut și un torticolis care a venit pe neașteptate și am încercat să concurez așa… Din nefericire în primele două zile fără succes. În ultima zi de concurs mi-a trecut problema la gât și am câștigat ultimele 3 meciuri” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu, la tenis de masă.

După ore multe de antrenament, sportivul se relaxează tot la masa de joc, exersând și inventând trickshoturi. Și, dacă tot este mâine Ziua Mondială a Jongleriei, ne-a arătat de ce este în stare!

 Pe urmele fratelui

Edi a început tenisul la 6 ani, datorită fratelui său care la randul lui a prcaticat acest sport la nivel de performanță, în prezent fiind profesor la această disciplină.

Am jucat tenisul de masă 16 ani, de aici s-a inspirat și Edi, avea o măsuță în casă , se juca la masă, îmi fura paletele, îl luam după mine la sală, când era mic. De mic făcea 4, 5 ore de tenis de masă pe zi” – Bogdan Ionescu, fratele lui Eduard Ionescu.

 

Federația, a doua familie

Edi recunoaște că singur nu ar fi avut nicio șansă să reușească acest sport!

„Am o relație foarte bună cu federația, le sunt recunoscător pentru că au grijă de mine, de noi ca sportivi. Mă susțin foarte mult și fără ei nu aș fi putut să ajung unde sunt acum. E foarte greu de unul singur să razbești într-un sport cum este tenisul de masă, fără ajutor nu aș fi avut cum” – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

Ultima medalie câștigată a fost înainte să înceapă Pandemia

Până la vîrsta de 15 ani, sportivul a pierdut șirul medaliilor și trofeelor pe care le-a câștigat, pe ultima a obținut-o în luna februarie, la Openul Cehiei, de unde s-a întors cu bronzul.

“ În semifinale am jucat cu actualul număr 1 mondial, am avut și minge de meci. Chiar dacă am pierdut, pot spune că pentru mine, emotional a fost un succes“  – Eduard Ionescu, campion european în proba de dublu la tenis de masă.

Edi este campion național la 6 probe de cadeți și juniori, în 2019, campion european în proba de dublu și vicecampion la echipe, medaliat cu bronz la Openul Franței de cadeți din 2019, câștigător Top 12 juniori în 2019, medaliat cu argint la Top 12 seniori 2020, medaliat cu aur la Openul Poloniei de echipe la cadeți în 2019, medaliat cu bronz la Openul Macedoniei în proba de dublu la juniori în 2019.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *