Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București donează prin DRRM, sute de cărți bibliotecilor școlare din R. Moldova

112 0

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” de la București va dona prin Departamentul pentru Republica Moldova sute de volume importante ale literaturii române bibliotecilor școlare din Republica Moldova a declarat secretarul de stat Ana Guțu, șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, transmite Romanian Global News.

„Mulțumim Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pentru că a răspuns afirmativ inițiativei D.R.R.M. de a dona cărți în limba română, atât de necesare și așteptate de către cetățenii de peste Prut. Limba română contribuie la menținerea culturii naționale, la dezvoltarea tuturor valorilor materiale și spirituale”, a declarat Ana Guțu.
Secretarul de stat a precizat că promovarea valorilor identitare românești în Republica Moldova constituie obiectivul primordial al instituției pe care o conduce, iar astfel de acțiuni de susținere a activității centrelor de informare ale României pe teritoriul R. Moldova, a caselor limbii și culturii române, a centrelor culturale din Republica Moldova și a bibliotecilor școlare de limba română de peste Prut reprezintă una dintre principalele atribuții ale Departamentului.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 4 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ Ca urmare a propagării în mediul online…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *