Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București donează prin DRRM, sute de cărți bibliotecilor școlare din R. Moldova

523 0

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” de la București va dona prin Departamentul pentru Republica Moldova sute de volume importante ale literaturii române bibliotecilor școlare din Republica Moldova a declarat secretarul de stat Ana Guțu, șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, transmite Romanian Global News.

„Mulțumim Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pentru că a răspuns afirmativ inițiativei D.R.R.M. de a dona cărți în limba română, atât de necesare și așteptate de către cetățenii de peste Prut. Limba română contribuie la menținerea culturii naționale, la dezvoltarea tuturor valorilor materiale și spirituale”, a declarat Ana Guțu.
Secretarul de stat a precizat că promovarea valorilor identitare românești în Republica Moldova constituie obiectivul primordial al instituției pe care o conduce, iar astfel de acțiuni de susținere a activității centrelor de informare ale României pe teritoriul R. Moldova, a caselor limbii și culturii române, a centrelor culturale din Republica Moldova și a bibliotecilor școlare de limba română de peste Prut reprezintă una dintre principalele atribuții ale Departamentului.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *