Membrii echipajelor SMURD din cadrul I.S.U Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 31 de  cazuri.

590 0

BULETIN INFORMATIV

 

În perioada 20.06-22.06.2020, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 31 de  cazuri.

Echipajele au intervenit pentru: un accident, 15 traumatisme, și 15 cazuri cu diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, toți  pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 20.06.2020, membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată în localitatea Perișani, satul Surdoiu, în urma descoperirii unui proiectil de artilerie de 75 mm.. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta avea încărcătură explozivă și prezenta pericol de detonare în cazul unei loviri accidentale. Proiectilul a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță într-un poligon special amenajat pentru a fi distrus.

Pentru evitarea producerii unor situații nedorite, în cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire :

– Nu trebuie folosite ca obiecte de joacă!

– Nu trebuie mișcate!

– Nu trebuie atinse!

– Nu trebuie lovite !

– Nu trebuie detonate focosul sau alte elemente componente!

– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu trebuie executate săpături, și nu trebuie aprins focul iar circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere trebuie restictționată;

În cazul în care sunt descoperite elemente de muniţie, trebuie anunțată de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau  0250.742.802, pentru a înlăturarea unei  detonări  accidentale.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *