La o miuță cu fetele de la naționala de box!

820 0

Robert Jitaru, unul dintre cei mai buni boxeri din noua generație, s-a băgat la o partidă de fotbal împreună cu iubita sa, Cristina Cosma,  Mihaela Lăcătuș, antrenoarea de la echipa națională și cu Claudia Nechita. De pe margine au fost supravegheați atent de Adi Lăcătuș, tehnicianul lotului feminin.

 

La lotul național de box e fericire mare de când fetele s-au reîntors în sală! După două săptămâni în care s-au antrenat la Izvorani, sportivele au revenit la Lia Manoliu și se pregătesc cu zâmbetul pe buze cu soții Adrian și Mihaela Lăcătuș.

”Sincer, așteptam cu multă nerăbdare și cu drag reluarea activității pentru că mie unul nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă, se exagerează și cred că dacă sportul își reia activitatea, cu siguranță scad infectările. Pentru mine, sportul este cel mai bun tratament, cea mai bună rețetă, cel mai bun medicament, pentru oricine, pentru orice om din țara asta și nu știu de ce sportul a fost oprit”- Adrian Lăcătuș, antrenor al lotului național feminin de box.

Se pricep și la fotbal și la badminton

Când vor să ia o pauză de la sacul de box, Cristina Cosma și Claudia Nechita ies la o partidă de badminton sau se bagă la o miuță alături de  Robert Jitaru și Mihaela Lăcătuș, sub ochii ageri ai lui Adrian Lăcătuș care le cere de pe margine să păstreze distanțarea socială.

E super frumos, când am intrat prima oară în sală, am dat în toți sacii să mă simt bine, să văd cum e, e super frumos să fim înapoi și mai ales lângă antrenori și lângă fete. Sincer, nu cred că mai rezistam. Și auzeam și azi că în perioada de alertă s-ar putea să fie restricții din nou și am zis eu nu mai rezist. Pe mine să mă închidă aici la Lia și să pot să vin la antrenament, că acasă nu mai vreau să merg” – Cristina Cosma, componentă a lotului național feminin de box.

Și-a tatuat visul pe antebraț

Deși mai este un an până la Olimpiada, fetele și Robert nu concep ca în 2021 să nu fie la Tokyo. Până atunci, Nechita și-a făcut un tatuaj reprezentativ pe antebrațul drept.

Îmi doresc din tot sufletul să fiu la Olimpiadă. Cu gândul acesta mă antrenez. În Pandemie mi-am făcut un tatuaj, este o pugilista la sac, se gândește la Jocurile Olimpice. Sunt eu, asta a fost ideea”- Claudia Nechita, componentă a lotului național de box feminin.  

Miza: două sportive la Tokyo!

Chiar dacă a stat departe de sportive aproape trei luni, Adi Lăcătuș e mulțumit de cum au revenit elevele sale după Pandemie și știe și cu câte sportive va merge la Tokyo!

“ Fetele nu au stat o clipă în perioada aceasta, au venit puțin dezumflate, dar era și normal… Sunt în parametrii și cred că vor face o surpriză plăcută pentru Tokyo. Voi merge cu două sportive în Japonia, dar nu vă spun numele lor” – Adrian Lăcătuș, antrenor al lotului național feminin de box.

Jitaru se pregătește și cu băieții, și cu fetele

Pentru că vrea să își recapete forma de dinainte de Pandemie, campionul european de la U22 face antrenamente cu băieții, dar vine să se pregătească și suplimentar alături de lotul de fete.

La trei luni de la Turneul Preolimpic de la Londra, unde a boxat pentru calificarea la Tokyo, Robert recunoaște că i-a fost greu să accepte eșecul.

A fost ca un duș rece, eu, unul, cel puțin am dat tot ce am avut mai bun însă adversarul a fost mai bun decât mine, nu spun că a fost un moment prost sau vreau să îmi găsesc scuze , învățăm din greșeli, mergem înainte și sper ca pe viitor să fie totul bine” – Robert Jitaru, component al lotului național de box masculin.

Nechita este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice Militare

Dacă nu începea Pandemia de Coronavirus, acum, Claudia Nechita avea biletul de Tokyo în buzunar. În ultimul concurs oficial în care a boxat, cel preolimic de la Londra, din martie, sportiva învinsese în primul meci, iar când să boxeze pentru calificare, turneul a fost suspendat.

Până la 27 de ani, pugilista este campioană națională la 57 kg, câștigătoare a Cupei României, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Tineret, medalia de bronz la Jocurile Olimpice Militare de la Wuhan în 2019, locul întâi în 2013 și 2018 la Centura de Aur, iar visul ei este să câștige o medalie la Olimpiadă!

Vor împreună la JO

Cristina Cosma și Robert Jitaru sunt împreună de doi ani și jumătate și se pregătesc să ajungă la primele Jocuri Olimpice din viața lor. Cristina, vicecampioană europeană la U22, iar Robert, dublu campion european la U22, trebuie să obțină biletele pentru Olimpiadă la turneul de la Paris.

Este visul nostru să mergem împreună la Tokyo…Pentru asta te apuci de sport, să ajungi la un campionat Mondial și la Jocurile Olimpice”- Robert Jitaru, dublu campion european U 22 la box.

Până acum, România are un singur pugilist calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 de kilograme.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *