Acțiuni ale polițiștiilor din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea

218 0

Nr. 46.259 din 29 iunie 2020  
 

 Acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, desfășurată de polițiști

  

În perioada 26-28 iunie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor, fiind aplicate 34 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.55/2020.

 Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au acționat în sistem integrat, pe raza municipiului, pentru verificarea respectării măsurilor de protecției sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noului timp de coronavirus.

 Pe parcursul acțiunii derulate au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectărilor normelor legale la 38 de unități economice, terase, baruri în aer liber, ștranduri. De asemenea, au fost efectuate verificări și în mijloacele de transport în comun.

 În urma verificărilor efectuate polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni conform Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de peste 14.000 lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și lucrătorii Poliției Locale Râmnicu Vâlcea.

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

 


Acțiune pentru siguranța cetățenilor, în municipiul râmnicu vâlcea

 În perioada 26-28 iunie a.c., polițiștii râmniceni au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii au oprit pentru control 361 de autovehicule, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier și aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, sancțiuni cu o valoare de peste 54.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere, 8 certificate de înmatriculare și legitimate 1253 de persoane.


Acțiune pentru siguranța traficului rutier

 

În week-end polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru reducerea riscului rutier pe principalele artere, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

 Polițiștii au acționat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 

Polițiștii Serviciului Rutier au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 101 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 49 pentru nerespectarea regimului de viteză, sancțiuni cu o valoare de peste 29.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere, 11 dintre acestea fiind reținute pentru efectuarea manevrei neregulamentare de depășire și 5 pentru conducerea sub influența alcoolului.

 


Minor la volanul unui autoturims

În dimineața zilei de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bălcești au oprit pentru control pe raza satului Irimeștii de Jos, un autoturism înmatriculat în Finlanda, la volanul autoturismului fiind identificat un tânăr de 14 ani.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *