Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie

452 0

Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie, devenind cel mai vârstnic cântăreţ care a ajuns pe primul loc în acest clasament, a anunţat vineri seară BBC.

Cel de-al 39-lea album de studio, intitulat „Rough And Rowdy Ways”, a debutat în topul britanic pe primul loc cu vânzări de 34.000 de unităţi, din care 29.000 au fost vânzări de CD-uri.

În vârstă de 79 de ani, Bob Dylan l-a depăşit astfel pe Paul Simon, care avea 74 de ani atunci când albumul său „Stranger To Stranger” a urcat pe primul loc în topul britanic, în 2016.

Cel mai vârstnic artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic este regretata Vera Lynn.

Vera Lynn avea 92 de ani când a urcat pe prima poziţie (2009) cu compilaţia sa „We’ll Meet Again”. Albumul aniversar „Vera Lynn 100”, lansat în 2017, când venerabila artistă a împlinit vârsta de 100 de ani, a reintrat în această săptămână în primele 20 de poziţii ale topului britanic, după moartea cântăreţei, care a decedat pe 18 iunie.

„Rough And Rowdy Ways” este primul album cu piese originale înregistrate de Bob Dylan, după o pauză de opt ani. Albumul a fost primit cu recenzii foarte bune, revista Rolling Stone numindu-l „unul dintre cele mai nepieritoare albume ale sale din toate timpurile”, iar cotidianul The Guardian l-a descris ca pe „un testament al măreţiei sale eterne”.

Noul record stabilit vineri seară de Bob Dylan este înregistrat la 56 de ani după ce artistul american a ocupat pentru prima dată locul întâi în topul britanic, cu cel de-al doilea album de studio al său „The Freewheelin’ Bob Dylan”.

Noul album este al nouălea din discografia sa care a ajuns pe primul loc în topul britanic. Astfel, Bob Dylan e la egalitate cu trupa Queen şi cu grupul Abba în clasamentul din toate timpurile dedicat artiştilor care au reuşit de cele mai multe ori această performanţă. În acest clasament, primul loc este ocupat de trupa The Beatles, cu 15 albume plasate în fruntea topului britanic.

În topul britanic din această săptămână, pe locul al doilea se află un alt septuagenar, Neil Young, cu albumul „Homegrown”, potrivit reprezentanţilor Official Charts Company, instituţia care alcătuieşte acest clasament muzical.

Sursa: Agerpres

Articole asemănătoare

IANNA NOVAC ÎN CONCERT

Postat de - 15 iulie, 2021 0
FacebookTwitterJOI, 29 IULIE 2021, ORA 19.00, ARENELE TRAIAN, RM. VÂLCEA IANNA NOVAC ÎN CONCERT Solistă: IANNA NOVAC Dirijor: TIBERIU DRAGOȘ…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *