Sâmbătă, 4 septembrie a avut loc lecție de istorie antică în Parcul Izvoare din Căciulata

439 0

Cu sprijinul Primăriei Călimănești, sâmbătă, 4 septembrie 2021, începând cu ora 10.00, în Parcul Izvoare din Căciulata, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu a desfășurat o serie de activități cu rol educativ, dedicat turiștilor prezenți în stațiunea de la poalele Coziei, a celor care tranzitează zona și a localnicilor. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Călimănești și al trupei Veteres Milites și a făcut parte din proiectul „Educație, cultură și patrimoniu în spirit european la Castrul Roman Arutela”, al Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Proiectul are la bază o consistentă documentare cu privire la Arutela și unitatea de arcași sirieni staționată aici, la viața de zi cu zi și echipamentul soldaților lumii romane, iar în cadrul lui sunt realizate, pe baza cercetării derulate, replici după echipamente, obiecte specifice lumii romane, ce vor ajuta la o mai bună înțelegere din partea publicului larg a rolului jucat de armata romană în integrarea diverselor grupuri etnice din Imperiu în ansamblul civilizației romane, precum și în promovarea multiculturalității, toleranței, dar și în susținerea diversității culturale.

Au fost create ateliere educaționale adaptate fiecărei categorii de vârstă, limbajul fiind atent optimizat nivelului de cunoaștere și înțelegere pe care îl au participanții. Persoanele implicate în proiect au  desfășurat activități practice cu participanții, aceștia descoperind prin implicare directă esența mesajului transmis.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *