VIDEO Curierul de Râmnic | ”Mai mult decât CRIMĂ și mai mult decât CRIMINAL”, Alina Lupu

2938 0

Impactul emoțional pe care mi l-a dat citirea unui fragment din cartea care a fost lansată de  Alina Lupu, probabil, mă va marca pentru mult timp.

Deși autoarea este activist social și activist politic, am descoperit cu surprindere și plăcere sensibilitatea din scrierile ei.

Multe gânduri, amintiri și doruri pe care le-am simțit și trăit, nu numai eu, în lunile de izolare, mi-au fost dealtfel readuse în minte  prin aceste rânduri. Copilăria, adolescența, petrecute la țară alături de bunici dar și alte aspecte reale, actuale din viață pe care și autoarea le-a povestit. Perioada de izolare ne-a marcat pe toți, sunt convinsă, dar cred că ne-a făcut  și să ne prețuim mai mult.

Această carte, un jurnal de pandemie, este dedicată lui Petre Tănăsoaica , cel care a fost nu numai un “proprietar de ziare în personaliatea căruia își dădusera întâlnire, în mod excepțional, un poet sensibil și plin de talent, un gazetar incisiv și un editor dispus să împartă cu prietenii paginile ziarului personal.”

Am remarcat printre invitații de marcă prezența și cuvântul de mulțumire  plin de sensibilitate al soției domnului Petre Tănăsoaica. Amintesc și faptul că personalități din viața politică dar și culturală au dorit să participe la acest inedit eveniment desfășurat într-un cadru ospitalier și prietenos, la ”Cesar’s”, pe bulevardul Dem Rădulescu, asemănator cu cele din Centrul Vechi din București. Felicităm organizatorii pentru această alegere!

Aprecieri au fost aduse și de către domnul Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean.

Doamna Anca Olteanu, actriță la Teatrul Ariel, a citit cu  multă sensibilitate, fragmente din cartea lansată de Alina Lupu, spre delectarea publicului iubitor de frumos.

Alături de domnul Silviu Popescu, directorul ziarului Curierul de Râmnic au fost prezenți și alți ziariști de marcă din presa locală, impresionați de acest eveniment deosebit.

“Lui Petre Tănăsoaica (1955-2019) îi dedic din tot sufletul acest jurnal de la prima și, sper eu, de la ultima pandemie din viața noastră, a celor rămași pe aici.” Alina Lupu

(Corina Enache)

(Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

GOMETRII 3 Natural Urban

Postat de - 1 iunie, 2022 0
FacebookTwitterProiectul curatorial de artă contemporană „Geometrii”, conceput de artiștii Ramona Șlug și Mihai Chițu, a ajuns deja la cea de-a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *