PRO România și viitorul PRO Vâlcea

1611 0

Vineri, 17 iulie 2020, partidul PRO România a ținut conferința de presă cu prezentarea agendei și strategiei pe termen mediu-lung în privința municipiului și județului Vâlcea, cât și promisiunea pentru o campanie electorală constructivă.

Cuvântul a fost luat de Alexandru-Răzvan Cotovelea, președintele partidului al filialei din Vâlcea, prezentând planul pentru alegerile locale 2020 și urmările pe care PRO România le promite că le va întreprinde pentru dezvoltarea județului, în special a orașelor și comunelor din sud care au nevoie de fonduri financiare, nu numai pentru municipiu.

Acesta a precizat stadiul în care se află partidul, afirmând că există 80 de echipe complete – primari și consilieri – pentru 89 de localități. Totodată, sunt incluse în planuri colaborările potențiale cu primari proveniți din alte partide politice, cât timp există concordanță pe traiectoria cu agenda PRO România, respectiv încrederea privind extinderea partidului pentru alegerile locale din 2024. Se ia în seamă alianțe electorale și postelectorale.

A subliniat faptul că lipsa de inițiativă și strategie constructivă, atât din partea guvernului cât și a parlamentarilor, a regresat potențialul județului de creștere și limitând bunăstarea vâlcenilor, în comparație cu alte zone ale țării. Ținând cont de toate acestea, au fost prezentați candidații de frunte pentru alegerile din acest an ai partidului PRO România:

 

  • Adrian SANDU – candidatul pentru Președinția Consiliului Județean Vâlcea
  • Ramona CHIRIȚĂ – candidata pentru Primăria orașului Băile Govora
  • Gheorghe UDUBAE – candidatul pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

 

Adrian Sandu este candidatul PRO România pentru alegerea ca președinte al consiliului județean, fiind susținut de conducere și de majoritatea dominantă a partidului. Este optimist pentru obținerea a minimul de 5 primari, cu  programe pregătite pentru dezvoltarea localităților, activ în a discuta cu oamenii și despre rezolvarea problemelor acestora (cu mențiunea responsabilității de distanțare socială). Dumnealui este pregătit de această datorie, proptit de cunoașterile sale de consilier din trecut (2000-2004).

 

Ramona Chiriță este candidata partidului pentru poziția de primar al orașului Băile Govora și un exemplu clar, de om nou promițător, pentru vremuri noi de ispravă din partea generației tinere. Dorește să schimbe situația dificilă în care se află orașul și zona, biroul din Govora afirmând că este omul perfect ca lider, prin propunerea unui proiect ambițios pentru soluții moderne din bani europeni meniți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice încât Govora să devină spațiu și obiectiv turistic european modern, pe perioada 2020-2027. Pe lângă acest proiect, ia în vedere problemele imediate ale cetățenilor, cum ar fi protejarea persoanelor vulnerabile. Dumneaei este pregătită datorită îndemânării de antreprenor și administrarea de fonduri europene în cadrul de ONG pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

 

Gheorghe Udubae este candidatul primăriei municipale și este încrezător că partidul PRO România poate să câștige orașul datorită capitalului uman capabil și serios. Pune în evidență esențialul de comunicare necesară cu oamenii din comunități asupra importanța votului, respectiv importanța schimbării. Remarcă situația prezenței sale pentru candidatura la primărie, raportat cu activitatea și plecarea sa din Bujoreni, însă, susține că acceptă cererile acolo unde este nevoie de dumnealui. Se autodescrie un om serios, care își dă silința, fără să se constrângă din a vorbi sau susține argumentele propriilor opinii, fără să insulte ierarhia partidului. Competența sa, pentru biroul de primar al urbei, sunt bazate pe activitatea sa în afaceri și ca președinte al Asociației Donatorilor de Sânge Voluntari Riviera Vâlcea.

 

La finalul conferinței de presă și-a făcut remarcată prezența Coordonatorul Organizației de Tineret PRO România, Mădălina Zamfir, aflată pe lista de consilieri județeni.

 

PAROCHIN RASUF

Articole asemănătoare

Toți morții, COVID!

Postat de - 25 mai, 2020 0
FacebookTwitterDeși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *