Conferință de presă – Teatrul Anton Pann. Festivalul de Teatru Versus

1144 0

La invitația minunatei echipe a Teatrului Anton Pann, am răspuns  și am participat la Conferința de presă ce a anunțat desfășurarea unui eveniment online inedit.

Teatrul Anton Pann va aduce între 11-13 Decembrie 2020 o selecție dintre cele mai iubite spectacole de teatru din România, direct pe ecranele noastre prin intermediul Festivalului de Teatru Versus. În cadrul ediției de anul acesta îi veți putea vedea pe Horațiu Mălăele, pe Marian Râlea, pe Marcel Iureș și pe mulți alții, online sau la TV pe VTV Vâlcea.

Domnul director al Teatrului Anton Pann, Tavi Costin și doamna Daniela Ștefănescu –  PR& Comunication al teatrului ne-au prezentat câteva aspecte ale evenimentului care suntem convinși că va da culoare și va prezenta interes în această perioadă cenușie, și în mica noastra urbe.

VERSUS este un Festival care are ca scop generarea de dialog, o platformă care își propune să unească segmentele aparent contradictorii, un eveniment care își dorește să redefinească conceptul de opoziție.

Festivalul de Teatru Versus s-a născut din dorința de a înlătura falsa poziționare în opoziție a multiplelor forme și formule de manifestări teatrale, care ar putea crea bariere atât din punct de vedere artistic, cât și administrativ sau istoric. Astfel, „versus” nu mai înseamnă competiție, ci dezbatere. Încercăm să găsim punctele comune, în loc să contestăm diferențele unor tabere aparent opuse.

S-a subliniat și faptul că în fiecare an se vor trata concepte diferite.Amintim că prima ediție a festivalului s-a desfășurat sub tematica “Actual vs Centenar”(2019). Spectacole din toata țara care tratau Centenarul din punct de vedere istoric, sau care încercau să răspundă la întrebarea ce (mai) înseamnă sentimentul patriotic în vremurile noastre, au avut reprezentații în mai multe spații mai mult sau mai puțin convenționale. S-a urmărit și implicarea directă a comunității locale prin workshop-uri dedicate tinerilor și copiilor – cei care constituie viitorul public matur de teatru, precum și întâlniri și discuții directe între aceștia și creatorii de teatru invitați.

Prin participarea noastră la aceste evenimente deosebite și noi , colectivul revistei Curierul de Râmnic, am fost amintiți ca frecvenți colaboratori.

 

PROGRAM:

11 Decembrie:

17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”
Invitați: Mihaela Michailov (cofondator al Centrului de Teatru educațional Replika), Andrei Grosu (fondator al UNTEATRU) / Moderator teatrologul Oana Borș

19:00 – MĂSCĂRICIUL, după A.P. Cehov, regia Horațiu Mălăele // cu Horațiu Mălăele si Nicolae Urs

12 Decembrie:
17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”
Invitați: regizorii Radu-Alexandru Nica, Radu Iacoban, Andrei Măjeri / Moderator teatrologul Oana Borș

19:00 – A II-A B, de Oana Răsuceanu, cu Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
21:00 – NOAPTEA BUFONILOR, un spectacol de Alexa Visarion, cu Marian Râlea și Richard Bovnoczki

13 Decembrie:
17:00 – Dezbaterea „Stat vs Independent”
Invitați: Maria Rotar (director adjunct Teatrul Excelsior), Erwin Șimșensohn (Managerul Teatrului de Stat Constanța), George Ivașcu (Managerul Teatrului Metropolis) / Moderator teatrologul Oana Borș

19:00 – ABSOLUT!, după Ivan Turbincă de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș

Festivalul de Teatru VERSUS va putea fi urmărit online, pe Facebook-ul Teatrului Anton Pann unde zilnic putem fi informați despre spectacolele din festival, pe YouTube – https://bit.ly/Versus-YouTube și va fi transmis în direct de către Televiziunea VTV.

Un eveniment organizat de Teatrul Anton Pann, finanțat de Consiliul Județean Vâlcea și susținut de Televiziunea VTV.

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *