VIDEO Curierul de Râmnic | ”Valoroasa Actriță fără Teatru”…a învins ploaia rece de iulie!

1099 0

Sub un cer noros și mai puțin prietenos de seară de iulie, am asistat la un spectacol de excepție. Și chiar dacă ploaia rece s-a abătut asupra noastră și  s-a încăpățânat să ne alunge din Zăvoi, nu am plecat nici noi spectatorii, chiar dacă unii s-au udat până la piele.Pentru că am fost foarte impresionați  de răbdarea și jocul admirabil al actriței Cătălina Sima, în rolul “Valoroasei Actrițe fără Teatru”.

De asemenea, fiecare dintre noi probabil, ne-am regăsit în trăirile acestei actrițe, confruntată cu realitatea crudă, cu care ne-am confruntat și noi. Pentru că, trebuie să recunoaștem, destui am trecut prin aceste etape destul de dure, după revoluție dar și de curând, în timpul pandemiei. Trecerea de la un job la altul, pierderea locului de muncă și la unii chiar sacrificii și umilințe nedorite pe care a trebuit să le trăim, sunt arătate atât de natural în acest spectacol. Dureros dar adevărat!

Da, Cătălina Sima a dat, după părerea mea, dovadă nu numai de profesionalism desăvârșit.  A dat dovadă de curaj, tenacitate și răbdare pentru a-și duce la capăt rolul, nu ușor, dealtfel. Am remarcat și coregrafia deosebită, susținută cu mare succes de actriță, chiar în condițiile nefavorabile, o dată cu venirea ploii.

“Monodrama „Valoroasa Actriță fără Teatru”, cred că va avea destinul altui One woman show de-al meu, „Pușmalaua de la etajul 13”! Piesă montată în 13 teatre din cinci țări și plimbată prin lume, din America la Chișinău, Sofia și București, de la Roma în Elveția, Polonia și Belarus. Îmi clădesc această Speranță pe textul actual, foarte acid, pe setea de nobilă Idee, moderne sensuri și semnificații a lui Alin Holcă, și jocul magic al Cătălinei Sima, „Valoroasa Actriță cu… Teatrul bun în sânge”!…

…Omagii, Teatrul „Ariel”!”

Dramaturgul Mircea M. Ionescu.

“Am încercat să povestesc câteva (scene) întâmplări sau istorii pe care le-am auzit în culisele teatrului românesc în perioada post-decembristă (1990 – până în prezent). Acest spectacol este dedicat actorului de gen feminin. Probabil nu am reușit așa cum îmi doream, dar cu siguranță tot ce am încercat să povestesc aici, întâmplător… se întâmplă cu adevărat.”

Regizorul Alin Holcă.

“… O Premieră rarissimă, acidă, cu ploaia partener de scenă, ovaționată, cu spectatori plângând, jucată magistral de Cătălina Sima, în montarea de excepție a lui Alin Holcă, cu textul-radiografie sinceră a Realității scris cu nedezmințit curaj de Mircea M. Ionescu!”

„Valoroasa Actriță fără Teatru”, de Mircea M. Ionescu, regia și scenografia Alin Holcă, coregrafia Mălina Andrei, un One woman show din distribuția căruia face parte actrița Cătălina Sima. Felicitări, tuturor!

(Corina Enache)

(Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *